Duisburg'da aşure günü

Güncelleme Tarihi:

Duisburgda aşure günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 15:50

Duisburg-Marxloh’daki Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nin (ABKD) düzenlediği aşure gününde barış ve kardeşlik mesajı verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Duisburg kentinin Marxloh semtinde Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nin (ABKD) düzenleği aşure gününde barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajı verildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı aşure gününde Duisburg Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland, SPD‘li Jürgen Brandt, ABKD Başkanı Niyazi Şahin, Duisburg Merkez Cami Derneği Başkanı Muhammet Al, Duisburg Göç ve Uyum Dairesi sorumlusu Leyla Özmal, Almanya Türk Toplumu NRW Başkanı Deniz Güner ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de hazır bulundu. ABKD Başkanı Niyazi Şahin 12 gün boyunca tuttukları Muharrem Orucu sonunda geleneksel aşure günü düzenlediklerini söyledi.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Cemevi yapmak için uğraş verdiklerini belirten Şahin şöyle konuştu: "500'ün üzerinde üyemizle inancımızı, kültürümüzü burada yaşamaya çalışıyoruz. Derneğimiz yaptığımız faaliyetlerde bize artık dar geliyor. Bunun için yer istedik, olmadı. Bulunduğumuz yeri büyütmek için her şeyi yaptık. Şimdi inşaat izni istiyoruz. Bizler burada uyumun öncüsüyüz. Bu toplumun da bir parçasıyız" dedi.

BAŞKANDAN SÖZ

Duisburg Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland ise „Artık bütün Duisburglular Alevileri tanıyor. Muharrem Orucu ve aşure gününün Aleviler açısından önemini biliyor. Sayın Şahin'in haklı talebi için elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz. Çünkü bu toplumun bir geleceği var. Biliyoruz ki uyum olmadan bu şehir hiç bir zaman ilerlemez“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!