Dortmund’da ‘Irkçılığa Hayır’ toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Dortmund’da ‘Irkçılığa Hayır’ toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2023 13:11

Kuzey Ren Vestfalya Türk Veli Dernekleri Federasyonu FÖTEV NRW’nin düzenlediği ‘Irkçılıkla Mücadele Günü’nde konuşan federasyon Eş Başkanları Dr. Aysun Aydemir ile Dr. Ali Sak, artan ırkçılık tehlikesine dikkat çekerek yetkililerden gereken önlemleri almalarını istediler.

Haberin Devamı

DORTMUND Türk Eğitim Merkezi’nde, yoğun bir katılımla gerçekleşen ‘Irkçılıkla Mücadele Günü’ etkinliğinde, Almanya’da ve Avrupa’da artan ırkçılığın, İslamofobi’nin tehlikeli boyutlarda olduğuna, bunun yurttaşlarımız için bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi. Sunuculuğunu Turgay Tahtabaş’ın yaptığı toplantıda konuşan FÖTEV NRW Eş Başkanları Aysun Aydemir, Ali Sak, NRW Türk Toplumu Başkanı Serhat Ulusoy, toplumsal yaşamın birçok alanında insanların ırkçılığa, ayrımcılığa ve haksızlığa maruz kaldıklarını, yetkililerin bu konuda gereken önlemleri almalarını istediler.

Dortmund’da ‘Irkçılığa Hayır’ toplantısı
‘İSLAMOFOBİ İLERİ BOYUTTA’
Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Avrupa’da ve Almanya’da İslamofobi ve Türk düşmanlığı ileri boyutlardadır. Yurttaşlarımız, birlik ve beraberlik içinde olarak bu saldırıları göğüslemektedir. Onların, haklı ve onurlu mücadelesini takdirle karşılıyoruz. Konunun takipçisiyiz, her zaman yurttaşlarımızın yanındayız.” Irkçılığın kökenleri ve sonuçları hakkında ayrıntılı bir sunum yapan konuşmacı Seyfullah Köse, “Her toplumda bazen açık, bazen gizli bir şekilde ırkçı ve ayrımcı davranışlar gözlenmektedir. Her insan bu konudaki tutumunu gözden geçirmeli, iğneyi önce kendine batırmalıdır. Irkçı, ayrımcı düşüncelere ve eylemlere karşı mücadele etmek hepimizin görevidir. İnsana insanca bakmak, kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkalarına da yapmamak birçok sorunu çözecektir” dedi. Toplantı, Dortmund Türk Eğitim Merkezi Müdürü Gül Mehmet Akkaya’nın sunduğu müzik dinletisiyle sona erdi.
Dortmund’da ‘Irkçılığa Hayır’ toplantısı

BAKMADAN GEÇME!