Dortmund takibini sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Dortmund takibini sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 20:14

Almanya 1. Bundesliga’da 2011/2012 sezonunun ilk yarısının son haftasında Dortmund deplasmanda Freiburg’u 4-1 yenerken, sezona kötü bir başlangıç yapan Hamburg evinde Bundesliga tarihinde ilk defa karşılaştığı Augsburg ile 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Bundesliga’da 2011/2012 sezonun ilk yarısının son hafta maçlarında Dortmund deplasmanda Freiburg’u 4-1’lik skorla geçerek ilk yarıyı B. Münih’in ardından ikinci sırada tamamladı. Konuk ekibin gollerini Lewandowski (7 ve 70 dk), İlkay(44 dk) ve Grosskreutz(59 dk) atarken ev sahibi takımın tek sayısı 34. dakikada Rosenthal’dan geldi. Maçın kader anı skor 1-1 iken yaşandı. Konuk ekip 44. dakikada Kuba’nın pasıyla buluşan İlkay’ın boş kaleye gönderdiği topla 2-1 öne geçti. Bu golden önce maçın hakemi Gönther Perl yardımcısının ofsayt bayrağına uymayarak doğru kararı verdi. Çünkü golün pasını veren Kuba’ya gelen top rakiptendi. Ofsayt yoktu. Bu arada çok eleştirilen İlkay Gündoğan Dortmund formasıyla ilk golünü de kaydetti.

HAMBURG BİR PUANLA YETİNDİ
Hamburg sahasında Augsburg ile 1-1 berabere kalarak çok önemli bir iki puan kaybetti. Karşılaşmada konuk ekip Augsburg, Oehrl ile 63. dakikada 1-0 öne geçti. Hamburg bu gole dört dakika sonra 67. dakikada Guerro ile karşılık verdi ve maç 1-1 sonuçlandı. Ev sahibi takım yeni antrenörleri Thorsten Fink ile dokuzuncu maçında da mağlup olmazken ligde 13. sırada yer aldı. Geçen hafta Mönchengladbach’ı deviren Augsburg, Hamburg deplasmanından da bir puan alırken ligde kalma yolunda umutlandı. Gökhan Töre maça yine ilk onbirde başlarken 90 dakika sahada kaldı.

H. BERLİN SON NEFESTE
Hoffenheim sahasında H. Berlin ile 90 dakikada yediği golle 1-1 berabere kaldı. Maçın 21. dakikasında Salihoviç’in 23 metreden attığı mükemmel golle 1-0 öne geçen ev sahibi ekip 90. dakikada Hubnik’in golüne engel olamadı. Karşılaşmada H. Berlin’den Rafael 31. dakikada, Hoffenheim’den Vorsah 63. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı. Maça yedekler arasında başlayan Tunay Torun 15. dakikada sakatlanan Rukavytska’nın yerine oyuna girdi. Maç öncesinde H. Berlin’de sözleşmesini uzatmaya yanaşmayan antrenör Babel’ın yerine Eskişehirspor’un Alman teknik direktörü Skibbe ile anlaşıldığı haberleri için kulüp yönetiminden bir açıklama gelmemesi bu transferin gerçekleştiği yönünde yorumlandı.

B. LEVERKUSEN’A NÜRNBERG ŞOKU
Ligde kendine üst sıralarda kendine yer arayan B. Leverkusen sahasında ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Nürnberg’e 3-0 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini Didavi(8 dk), Hegeler(22. dk) ve Pekhart(73. dk) attı. Son altı maçından beşini kaybeden Nürnberg bu sonuçla altın değerinde üç puanı sahibi olurken ligin ikinci yarısına ligde kalma yolunda umutla girecek. Ev sahibi ekipte son haftaların formda oyuncusu Eren Derdiyok maça ilk onbirde başlarken, sakatlığı devam eden Ömer Toprak kadroda yer almadı.

Ligde bir türlü istenilen sonuçları alamayan Wolfsburg bu hafta evinde Stuttgart’ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golünü 74. dakikada Polter kaydetti. Ev sahibi ekip bu sonuçla ligin orta sıralarına doğru bir gelirken Stuttgart son dört maçında sadece bir puan alabildi.

İLK YARININ LİDERİ B. MÜNİH
Almanya 1. Bundesliga’da B. Münih sahası Allianz Arena’da yaklaşık 60 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta Köln’ü 3-0 mağlup ederek ligin ilk yarısını lider tamamladı. Karşılaşmanın gollerini ikinci yarıda Gomez(48 dk), Alaba(63. dk) ve Kroos(88 dk) kaydetti. B. Münih bu sonuçla son yıllarda korkulu rüyası haline gelen Köln’ü beş maç sonra mağlup etmeyi de başardı. Karşılaşmanın 33. dakikasında ev sahibi ekibin Fransız futbolcusu Frank Ribery üst üste iki sarı kart görerek oyundan atıldı. Bu arada istatistiklere göre B. Münih Bundesliga’da ilk yarıyı lider tamamladığı 16 sezonun 14’ün de mutlu sona ulaşmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!