Dortmund menzile doğru

Güncelleme Tarihi:

Dortmund menzile doğru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 19:31

Yeni nesil antrenörlerin şölene çevirdiği Bundesliga'da Dortmund menzile doğru yol alıyor. Sarı siyahlar artık şampiyon gibi.

Haberin Devamı

Bundesliga'da görev yapan genç antrenörler futbola olan ilgiyi arttırıyor. Futbol anlayışları ve insani duruşları ile Bundesliga'da yeni tip antrenörler dönemi başlattılar.


Sert görünüşlü, duygularını göstermekten itina eden yaşlı antrenörler artık demode oldu. Onların yerini daha sevimli, daha insancıl ve futbolun her şeyden önce bir gösteri oyunu olduğunu hatırlatan yeni nesil genç hocalar almaya başladı.


Saha kenarında asker duruşlu Luis Van Gaal'i B. Münih gönderdi. Stuttgart, soğukluğu uzaklardan bile his edilen Christian Gross ile yollarını daha sezonun ilk yarısında ayırdı. Magaht'ın durumu ortada. Schalke'den kaçtı, şimdi Wolfsburg'da çile dolduruyor. Daum, Frankfurt'ta bekleneni veremiyor. Üç haftadır maç kazanamıyor.


Buna karşılık yeni nesil antrenörler başarıları ile gündemde. Jürgen Klopp Dortmund'u şampiyonluğa taşıyor. Elinde yıldız futbolcusu yok. Başarıyı da zaten yıldız futbolcuların sırtında elde etmek gibi bir felsefesi de yok. Takım oyunu oynatıyor. Futbolcularla arkadaş gibi.

Haberin Devamı

Hannover'in başındaki Mirko Slomka, Schalke'yi çalıştıran Ralf Rangnick, Mainz'in genç antrenör Thomas Tuchel, Freiburg'da Robin Dutt, Köln'de Frank Schaefer ve Stuttgart'ta Bruno Labbadia tıpkı Klopp gibi. Bu isimler yeni neslin başarılı temsilcileri olarak kendilerini gösteriyor. Onlar sayesinde futbol şölene döndü.


Geride kalan 30. haftaya gelince Dortmund, zirvede yalnız kaldı. Takipçilerinden koptu. B. Münih, Leverkusen'i yenmesi sarı siyahlara yaradı. Dortmund, Freiburg'u yenip son dört haftaya 8 puan önde girdi. Leverkusen'in kaybı sarı siyahlara şampiyonluk şarkıları söyletmeye başladı.


DENİZ NAKİ SİFTAH YAPTI
Bundesliga'nın 30. haftasında Deniz Naki ve Eren Derdiyok gol atan futbolcular oldu. Wolfsburg deplasmanında 58. dakikada oyuna giren Deniz Naki, St. Pauli'nin beraberlik golünü attı. Bundesliga'da ilk golünü atan Deniz Naki, takımının ligde kalma umutlarını da yeşertti.


B. Münih'in Leverkusen'i hallaç pamuğu gibi attığı maçta, Leverkusen'in tek golü Eren Derdiyok'dan geldi. Ligde attığı altı golle Türk kökenli futbolcular arasında Nuri Şahin ile birlikte en fazla golü atan Eren, takımının ayakta kalan tek futbolcusuydu.

Haberin Devamı

Haftanın bahtı karası ise Nuri Şahin oldu. 80 bin taraftarının önünde şov yapacağı maçın daha üçte birlik süresi oynanmadan oyundan çıktı. Dizine aldığı sert darbe ile oyuna devam edemeyen Nuri'nin önümüzdeki hafta oynayıp oynamayacağı da şüpheli.


Stuttgart'ın Köln'ü deplasmanda yendiği maçta Serdar Taşçı, son haftalardaki form grafiğini sürdürüyor. 90 dakika hatasız oynayan Serdar, bir golün de pasını verdi. Frankfurt'ta Halil 90 dakikayı yine gol atamadan tamamladı. Nürnberg'de Mehmet Ekici ilk 11'de sahaya çıktı. 83. dakikada yerini İlkay'a bıraktı. Ömer Toprak, Dortmund forveti karşısında etkisiz kaldı. Haftanın tek golsüz biten maçında milli futbolcu Tunay Torun uzun bir aradan sonra tekrar forma buldu.

Haberin Devamı

Bundesliga'da en formda hakemlerden biri olarak öne çıkan Deniz Aytekin, bunun mükafatını da görüyor. Üç haftadır üst üste düdük üttüren Deniz Hoca, sezonun vazgeçilmez hakemleri arasına girdi. Mainz ile M'Gladbach arasında oynanan haftanın açılış maçını yönetti.


SONUÇLAR

Maniz 1-0 M'Gladbach
Köln 1-3 Stuttgart
Hoffenheim 1-0 Frankfurt
Hamburg 0-0 Hannover
K'Lautern 0-2 Nürnberg
Wolfsburg 2-2 St. Pauli
W. Bremen 1-1 Schalke
B. Münih 5-1 Leverkusen
Dortmund 3-0 Freiburg


PROGRAM
Freiburg Cuma Hannover
Schalke Ctesi K'lautern
Leverkusen Ctesi Hoffenheim
Stuttgart Ctesi Hamburg
Frankfurt Ctesi B. Münih
St. Pauli Ctesi W. Bremen
M'gladbach Ctesi Dortmund
Wolfsburg Pazar Köln
Nürnberg Pazar Mainz

Haberin Devamı

GOL KRALLIĞI
Gomez, bu sezon dördüncü kez bir maçta üç gol attı. Gol krallığında koltuğu yine kaptı.


22 GOL
Gomez.... B.Münih

20 GOL
Cisse.... Freiburg

16 GOL
Gekas.... Frankfurt


14 GOL
Novakoviç.... Köln


HAFTANIN ON BİRİ
Kaleci
Starke (Hoffenheim)
Defans
Uchida (Schalke), Wollscheid (Nürnberg), Serdar (Stuttgart), Lahm (B. Münih)
Orta saha
Traesch (Stuttgart), Götze (Dortmund), Lehmann (St. Pauli), Schürrle (Mainz)
Forvet
Gomez (B. Münih), Harnik (Stuttgart)


Haftanın öne çıkanları

FUTBOLCUSU........Gomez
TAKIMI.............Dortmund
TEKNİK DİREKÖRÜ....Bruno Labbadia

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!