Dört eyalet yarın sandığa gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Dört eyalet yarın sandığa gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 00:00

Almanya´da yarın 4 eyalette seçim var. Saksonya-Anhalt, Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz’da eyalet parlamentosu yenilenecek. Hessen´de ise yerel seçimler var. Belediye meclislerine çok sayıda Türk kökenli de aday. Almanya’da yarın Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Saksonya-Anhalt’ta Eyalet Meclisi seçimleri yapılıyor.

Haberin Devamı




Kurt Beck
Baden-Württemberg’de Hür Demokratlar (FDP) ile ortaklık eden Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) tek başına iktidara gelme planları yaparken, Saksonya Anhalt’ta CDU-FDP koalisyonunun çoğunluğu kaybedeceği yönünde sinyaller bulunuyor.

Rheinland-Pfalz’da ise SPD’li Eyalet Başbakanı Kurt Beck’in FDP ile ortaklığı, seçimlerden sonra da sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kimler yarışıyor




Ute Vogt
Seçimlerde Baden- Württemberg’de CDU’lu Eyalet Başbakanı Günther Oettinger SPD’li Ute Vogt’a, Rheinland- Pflaz’da SPD’li Eyalet Başbakanı Kurt Beck, CDU’lu Christoph Böhr’e karşı yarışacak.

Saksonya-Anhlat’ta ise CDU’lu Eyalet başbakanı Wolfgang Böhmer, SPD’li Jehns Bullerjahn ile Sol Parti.PDS’li Wulf Gallert’e karşı koltuğunu korumak için mücadele edecek.

Hessen´de yerel seçimler




Wolfgang Böhmer
Hessen Eyaleti´nde 5 yıl görev yapacak olan il, belediye ve ilçe meclisi üyelerinin seçimi için yarın sandığa gidiliyor. Hessen´de çok sayıda Türk kökenli aday da Hessen´deki 426 belediye ve 21 il meclisinde yer almak için yarışıyor.

Hessen´de 4,3 milyon kişi oy hakkına sahip. Oylan saat 08.00-18.00 arası verilecek. 18 yaşından büyük Hessenliler eyaletin çeşitli kentlerine dağıtılan 6500 seçim sandığında oy kullanacaklar.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!