Dördüncü dalgaya karşı şimdi de 2G kuralı!

Güncelleme Tarihi:

Dördüncü dalgaya karşı şimdi de 2G kuralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2021 10:59

Almanya’da korona salgınında dördüncü dalganın yayılmasını önlemek için yeni tedbirler gündeme geliyor. Dünya Doktorlar Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, açık bir şekilde korona kurallarının sertleştirilmesini istedi.

Haberin Devamı

SOSYAL mesafe ve hijyen kurallarının yetersiz olduğunu belirten Montgomery, aşılamanın azaldığına dikkat çekerken, bundan sonra sadece aşı olanlar ve hastalanıp iyileşenlerin mekânlara alınmasını istedi. Montgomery, “Dördüncü dalgayı dramatik hale gelmeden kırmak için, mümkün olan her yerde ülke çapında bir 2G kuralı uygulanmalı” dedi.

HIZLI TEST DE GEÇERLİ OLMASIN
Montgomery, sadece aşı olanlara ve iyileşenlere imkân (2G kuralı) tanınması halinde, bunun aşılamayı cazip hale getireceğini ifade etti. Hızlı testlerin geçerli olmamasını da isteyen Frank Ulrich Montgomery, aşı olmayanların ise sadece güncel PCR testi sunması halinde kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Robert Koch Enstitüsü, aşılamanın artmaması durumunda dördüncü dalganın sonbaharda Almanya’da çok ciddi etkileri olacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!