Dönerli mesaj

Güncelleme Tarihi:

Dönerli mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 14:05

Irkçılıkla Mücadele Haftası kapsamında Almanya’nın Hamburgkentinde bir hafta boyunca dönerler üzerinde ırkçılık ve neonazikarşıtı sloganların yazılı olduğu poşet ve kutularda satılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Hamburg kentinde faaliyet gösteren Döner Kalite Derneği, Irkçılıkla Mücadele Haftası kapsamında ilginç bir kampanya düzenledi. ‘Hamburg Ayağa Kalkıyor’ sloganlı hafta boyunca kentteki restoran ve büfelerde dönerler, üzerinde ‘Irkçılığa hayır’ sloganı yazılı kese kağıtları veya ambalajlar içinde satılacak.

Kalite Döner Derneği Başkanı Ertan Çelik’in girişimiyle hazırlanan dönerli protesto kampanya, St. Pauli semtindeki Oruç Yağbasan’ın işlettiği Mr. Kebap isimli restoranda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Kampanyaya Kalite Döner Derneği yöneticisi Filiz Demirel, sanatçı Mario Rispo, FC St. Pauli oyuncusu Deniz Naki, Yeşiller Federal milletvekeli Manuel Sarrazin ve etkinlikler haftasını düzenleyen ‘Yüksek Sesle Nazilere Karşı’ adlı derneğin başkanı Jörn Menge de destek verdi.

Matbaalar korktu

Almanya’da 100 bin adet kese kağıdı basacak matbaa bulmakta bir hayli zorlandıklarını belirten Filiz Demirel, “Görüşmeler yaptığımız bir çok matbaa üzerindeki slogandan ötürü kese kağıtlarını basmak istemedi. Neonazilerin tepkilerinden korktular. Çok şaşırdık. Sonunda kese kağıtlarını Polonya’da bastırdık” dedi. Demirel matbaa arayışında yaşadıklarının neonazilerin topluma nasıl bir korku estirdiklerinin göstergesi olduğunu söyledi.

Hafife aldılar

Neonazi teröristlerin cinayet ve saldırı dizisinin infial uyandırdığını dile getiren Ertan Çelik ise şunları söyledi: “Göçmen kökenli işverenler olarak bu cinayetlerin yıllarca gizli kalmasını, ‘döner cinayetleri’ denilerek hafife alınmasını, tüm sektörün zan altında bırakılmasını esefle kınıyoruz. Etkinlikler haftasına bu yaratıcı fikirle katılarak neonazi terörüne karşı topluma önemli mesajlar vermeyi amaçlıyoruz. Cinayetlerin eksiksiz aydınlatılmasını bekliyoruz. Terör hücresinin arkasında kimler vardı tespit edilip, cezalandırılmalılar. Yaşanan vahşetten siyaset ders çıkarmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!