Döneri kendin yap

Güncelleme Tarihi:

Döneri kendin yap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2006 00:00

Bozuk et nedeniyle satışları düşen dönerciler, kalitenin formülünü açıkladılar: Kendi dönerini kendin yap.

Haberin Devamı




Muhittin Özdemir
Almanya'daki bozuk et skandalının asıl mağdurları olan dönerciler, kaliteyi sağlamak için ve kötü imajdan kurtulmak için çıkış yolları ararken, döneri kendi yapanlar kalitelerinin tartışılmaz olduğunu belirterek, "Bizim müşterimiz bizi biliyor. Satışlarımız azalmadı" diye konuştular.

Kalitenin formülünün kaliteli ette yattığını kaydeden dönerciler, "Hazır döner satanlar da mağdur oldu. Onlar eti toptancıdan alıyor. İçine biraz bozuk et karıştırsalar, onlar da anlayamaz ki. O nedenle kesinlikle onları suçlamamak lazım. Ama biz zaten hazır döner almıyoruz. Döneri kendimiz yaptığımız için, eti de sürekli kendimiz hazırladığımız için, herhangi bir riske girmiyoruz" dediler.

Kontrol şansı yok

Dönercilerin, satın aldıkları eti kontrol etme şansına sahip olmadıklarına ve eti satın aldıkları kişinin vicdanına güvenmek zorunda kaldıklarına işaret eden Türk dönerciler, "Ama kendimiz döneri taktığımız sürece, etin bozuk olma riski hiç yok. Çünkü eti nereden aldığımız belli. Eti kendimiz işlediğimiz için de çok dikkat ediyoruz" dediler.

Satışların azalmasının kendilerini çok fazla etkilemediğini, insanların döner yemeye devam ettiğini kaydeden dönerciler, "İnsanlar güvendikleri yerde döner yerler. Biz de insanlara o güveni verebilmek için kaliteli döner üretmeliyiz. Bunun için de biraraya gelmeliyiz, öldürücü rekabetten kaçınmalıyız" diye konuştular.

Dönerimizi kendimiz sarıyoruz

Küçük İstanbul olarak da tanınan Keup Caddesi’nin ilk restoranlarından olan Mevlana’nın işletmecisi Konyalı Muhittin Özdemir (41), günde 200 kilo döner sattıklarını belirterek, "Yıllardır kendi dönerimizi kendimiz hazırlarız. Günlük kestirdiğimiz taze etten ürettiğimiz döner, hijyenik ortamlarda hazırlandıktan sonra müşterilerimizin beğenisine sunulur.

En çok önem verdiğimiz konular başta temizlik, lezzet ve hizmettir. Bu nedenle Almanya’da patlak veren bayat et sandalından etkilenmedik. Çünkü müşterilerimiz kendi dönerimizi kendimizin sardığını bilir. Bu yüzden Avrupa’nın her yerinden müşterilerimiz var" şeklinde konuştu.

Mesut ZEYREK / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!