Dönere zam

Güncelleme Tarihi:

Dönere zam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2006 00:00

Bozuk et skandalı nedeniyle satışları düşen Münih’teki dönerciler zararlarını karşılamak için dönere 50 cent zam yaptı. Döner fiyatı 3.50 Euro oldu.

Haberin Devamı




Dönere zam
Münih’te bozuk et skandalı nedeniyle satışları düşen dönerciler zararlarını karışlamak üzere döner-ekmeğe 50 cent zam yaptı. Münih Tren Garı civarındaki Türk dönerciler bir araya gelerek döneri hep birlikte 3.50’ye satma kararı aldı.

Tüketiciler eskiden vitrinde 3 Euro yazan döner fiyatı yerine 3.50 Euro levhasıyla karşılaştı. Dönerciler zamla zararı kapatmak istediklerini söylerken, tüketiciler bu zammın döner tüketimini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Başka çare yok

Dönere zam yapan Türk dönerciler bozuk et skandalından dolayı zararlarının çok büyük olduğunu, dönere zam yapmaktan başka çareleri kalmadığını açıkladı.

Verdi marketindeki döner büfesi sahibi Nihat Yılmaz, tren garı karşısındaki Montana ve Fırat büfenin sahibi Nejat Şimşekol dönere zam yapmaları gerekçesini şöyle açıkladı: “Bozuk et skandalı nedeniyle büyük zarar ettik. Bu zararı karşılamayabilmek için biz merkezdeki döner büfesi sahibi arkadaşlar toplanıp konuştuk. Bunun sonucunda 50 cent zam yapma kararı aldık.”

Hatay Dürüm’ün sahibi Şahap Yavuz da “Dönerin geleceğini kurtarmak için arkadaşlarla bir araya gelerek birlikte hareket etme kararı aldık ve fiatlarımızın da aynı olmasını hedefledik. Kendi aramızda rekabete girmenin anlamsız olduğu sonucuna vardık. Kendi kendimize zarar vermemek için aynı fiyat uygulaması kararı aldık” diye konuştu.

Kendilerinin birlik ve beraberlik içinde olmadıklarından dolayı zarara uğradıklarını söyleyen Türk dönerciler yakın zamanda birlik oluşturma düşüncesinde olduklarını belirttiler. Dönerciler bu birliktelik sayesinde kaliteyi daha da geliştireceklerini, döner kalitesinden ödün vermeyeceklerini vurguladı.

Orhan GEDİK / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!