Dönerciye üst sınır geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Dönerciye üst sınır geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2024 10:29

Baden-Württemberg eyaletine bağlı Heilbronn şehrinde, çok sayıda döner dükkânı olduğu gerekçesiyle tek tip gastronomiyi engellemek için dönerci sayısına sınırlama getirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

ŞEHİR merkezinde fazlasıyla dönerci, berber, otomat dükkânı ve güzellik salonu olduğuna dikkati çeken CDU Heilbronn Teşkilatı, “Daha fazla mağaza çeşitliliği” sloganıyla önerisini tanıttı. CDU’lu Belediye Meclis Üyesi Christoph Trossbach, “Amacımız, mümkün olduğunca şehir merkezinde çeşitlilik oluşturmak ve geniş bir yelpazede hizmet sunmak” dedi. Mevcut işletmeler ise üst sınırdan etkilenmeyecek. CDU Stuttgart’ın kuzeyindeki bazı bölgelerde de daha önce benzer bir üst sınır talep etmişti. CDU bu doğrultuda PwC adlı denetim firmasına bir rapor hazırlattı. PwC’den Thomas Kessler raporu tanıtırken, “Hazırladığımız rapor, şehir merkezindeki ticaret ve gastronomi yapısını hedefli bir şekilde yönlendirmek için birçok yasal aracın mevcut olduğunu gösteriyor” dedi.

Dönerciye üst sınır geliyor
GEREKİRSE DÜKKÂNLAR BOŞ KALACAK
Rapora göre, bir üst sınır getirilmesi yasal olarak mümkün. Belirlenen dönerci üst sınırına ulaşıldığında gelecekte gerekirse dükkânlar boş kalacak. Bunun mümkün olduğunu ifade eden CDU Meclis Üyesi Christoph Trossbach, “İş yerlerinin boşalması kısa vadeli bir sonuç olabilir” dedi. Trossbach ayrıca mülk sahiplerinin daha uzun süre yeni kiracılar aramak ve daha düşük kiraları kabul etmek zorunda kalabileceğini de kaydetti. CDU, belediye meclisindeki diğer partileri de bu konuda yanına çekmek istiyor. Belediye meclisi grupları ve yönetimle ilk görüşmelere başlandı. CDU, kentin yiyecek içecek ve hizmet sunumlarını kontrol etmek için bir konsept geliştirilmesini istiyor. Heilbronn şehir merkezinde şu anda 20 dönerci, 18 berber, 16 güzellik salonu ve 13 cep telefonu dükkânı bulunuyor. Bu işletmeler, yaklaşık yarım kilometrekarelik bir alanda hizmet veriyor. CDU’nun önerisi ekim ayında belediye meclisinin gündemine alınacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!