Dolandırıcı cirit atıyor

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcı cirit atıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 10:20

Almanya'nın Hamburg ve Karlsruhe kentlerinde kendisini gazeteci, MİT elemanı veya finans şirketi temsilcisi olarak tanıtıp esnafı dolandıran Türk, önceki gün Darmstadt'ta bir dönerciyi çarptı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın çeşitli kentlerinde kendisini Kıbrıslı işadamı, MİT elemanı, finans şirketi temsilcisi olarak tanıtan 50-60 yaşlarındaki dolandırcı Türk, önceki gün Darmstadt'ta dönercilik yapan Korkmaz Ailesi'ni çarptı. Hürriyet'te "Binbir surat yine vurdu" haberini okuduktan sonra çarpıldıklarını anlayan Hediye-Hasan Korkamaz çifti, "Adının Ata olduğunu söyleyerek yakın dostluk kurdu. Bilgisayar hediye edeceğini söyledi. Ancak gümrük işlemleri için cihaz başına 81 Euro ödememiz gerektiğini söyledi. Parayı verdik. Bir daha da görünmedi" dediler

Camiyi sordu

Vurguncunun kısa boylu, esmer tenli ve hafif göbekli olduğunu söyleyen İstanbul Döner'in sahibi Hediye Korkmaz, dolandırıcı ile tanımasını şöyle anlattı: ”Sabah camları silerken geldi. Camiyi sordu. Çorba içti. Çok kibar davrandı ve Kıbrıslı şivesiyle konuştu. Çay ikram ettim. İçti. Bozuk parasının olmadığını söyleyince ben de 'bizden olsun' dedim. Cüzdanını çıkartıp 10 doları masanın üzerine atıp 'Sen çok iyi birisine benziyorsun. Bu kadar iyi olmana sevindim.

Ben Medya Marketi'nin pazarlama müdürüyüm. Amerika'dan geliyorum. Darmstadt'ta İbis Otel'de kalıyorum. Bana bir iyi restoran tarif edebilirmisiniz. Zira benim değerli misfirlerim gelecek. Onlara yemek ziyafeti çekeceğim” deyince ben de 'biz de burada sıcak Türk yemekleri sunuyoruz' dedim. Akşama tekrar geldi. Eşimle bilinen bilgisayar ve grupla yemeğe geleceği hikayesini anlatmış. Oda kendisine bilgisayarların gümrük parası olan 162 Euro'yu vermiş."

Dolandırıcıyı Darmstadt'ta tramvayda giderken gördüğünü söyleyen Hediye Korkmaz, "Restoranımızın bulunduğu Rheinstrasse üzerindeki bir Türk kahvesinden çıktığını gördüm. Ben durakta ininciye kadar kayboldu. Biz yandık başkaları yanmasın. Dükkanlarına gelen böyle bir şahsa karşı dikkatli olsunlar” tavsiyesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!