Doktordan alerji uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Doktordan alerji uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 13:16

Hannover'in tanınmış doktorlarından Attila Talas, bahar alerjisinin sonbahara kadar devam ettiğini, bu nedenle polene karşı alerjisi olanların tedavilerini sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hannover kentinde aile hekimliği yapan doktor Attila Talas, bahar alerjisi olanların sonbahar sonuna kadar doktorların kendilerine önerdiği tedaviyi sürdürmeleri gerektiğini söyledi. Bahar alerjisine erkek polenlerin neden olduğunu, polenlerin ekim sonuna kadar bulunduğunu anlatan Talas, 'Eğer burunda tıkanıklık ve kaşıntı, gözde yanma varsa o kişide polen alerjisi var demektir. Bahar veya polen alerjisi deyip geçmemek gerekir. Eğer gerekli önlemler alınmaz ve gerekli titizlik gösterilmezse alerji bazı iç hastalıklara dönüşür.

Bahar alerjisi baharın ilk aylarında başlar ve sonbahara kadar devam eder. Bahar alerjisine erkek polenler neden olur. Polen tanecikleri birçok alerjik proteinler içerir. Ağaç polenleri ocak-mayıs, çayır polenleri mayıs-temmuz, yaban otları polenleri ise temmuz-ekim ayları arasında havada bulunur. Alerjiden korunmanın yolu tıbbi destek almaktır. Bunun için önce doktora gidilmelidir. Polen alerjisi bulunan kişi eve girdiğinde duş almalı, elbisesini değiştirmeli ve camları kapatmalıdır. Polenler en çok sabah ile öğlen saatleri arasında havada bulunur' dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!