Doktora düzenli gitmeyi ihmal etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Doktora düzenli gitmeyi ihmal etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 13:52

Hamburg Türk Kadınları Kültür Derneği (HTKKD) tarafından düzenlenen sağlık konulu toplantıda Asklepios Klinik Nord Heidberg Başhekim Yardımcısı Dr. Süha Alpüstün, kadınlara myom hastalığı üzerine bilgi verdi.

Haberin Devamı

HAMBURG Türk Kadınları Kültür Derneği’nin (HTKKD) organize ettiği sağlık konulu toplantıda Asklepios Klinik Nord Heidberg Başhekim Yardımcısı Dr. Süha Alpüstün, kadınlara myom hastalığı üzerine detaylı bilgi verdi. St. Georg semtinde bulunan Haus der Jugend St. Georg Schorsch Salonu’nda gerçekleşen sağlık içerikli toplantıya kadınlar katıldı. HTKKD Başkanı Birsen-Engin Çelik’in yönettiği toplantıda Çapa Tıp Fakültesi mezunu Dr. Süha Alpüstün kadın hastalıkları üzerine konuştu.

Hızla büyüyor

Dr. Alpüstün, “Myom halk dilinde ur diye tanımlanır. Myomların içinde düz kas ve bağ dokusu bezi, iyi huylu yani kanser olmayan kitleden oluşur. Bu rağmen organizma için tehdittir. Myomlar üç buçuk kiloya kadar büyür, büyüdükten sonra idrar kesesi üzerinde olduğu için sorunlar yaratabilir. Bir çok insan kendisinde myom olup olmadığının farkında olmayabilir. Ama bu tespit edildikten sonra ilaç tedavisi yapılabilinir. Eğer çok büyükse veya gerekiyorsa ameliyatta edilir” dedi.

“Düzenli doktora gidiniz”

Myomların genelde 30 yaş üstünde görüldüğüne dikkat çeken Dr. Alpüstün, hormon tedavisi almayan kadınlarda tedaviyle myomun yüzde 70’lere kadar küçülmesinin mümkün olduğunu belirtti. Dr. Alpüstün, “Her kadın düzenli olarak jinekologa giderek kontrol olmayı ihmal etmemelidir” dedi.

Türkçe hizmet sunuluyor

Asklepios Klinik Nord Heidberg'de Jinekoloji, Onkoloji ve Meme Hastalıkları Merkezi’nde Türkçe dilde de hizmet sunduklarını belirten Dr. Alpüstün, her çeşit meme, rahim, myom gibi ameliyatlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Her Pazartesi saat 14.00 ile 16.00 arası 040-1818873126 nolu telefondan randevu almaları şartıyla Türkçe dilde danışma ve tedavi uyguladıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!