Doktor ve eczacılar para için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Doktor ve eczacılar para için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 00:00

Hükümetin Sağlık Reformu´nu protesto eden doktorlar ve eczacılar, dün muayenehaneleri ve eczanelerini açmadılar. Almanya genelinde klinik doktorlarının da katıldığı eylemde sokağa dökülen doktorlar ve eczacılar, hükümetten reformda geniş çaplı düzeltmeler yaparak daha fazla para talep ettiler.

Haberin Devamı




Doktorlar ve eczacılar yürüdü
ALMANYA’da Federal Hükümetin Sağlık Reformu´nu kabul etmeyen doktorlar ve eczacılar, dün muayenehane ve eczanelerini kapatıp sokağa döküldüler. "Reform çürük" sloganı altında Almanya çapında yapılan protesto eylemlerine katılım için 40 dolayında doktor ve eczacı kuruluşu çağrı yaptı. Bazı muayenehane ve eczaneler, sadece acil durumlar için açık kaldılar.

BERLİN VE DÜSSELDORF BAŞTA
Klinik doktorlarının katıldığı protesto eylemlerinde Berlin, Düsseldorf ve Hannover başta olmak üzere çok sayıda şehirde doktor ve eczacı Sağlık Reformu´na karşı protesto yürüyüşü yaptılar. Gelecek yıl 1 Nisan’da yürürlüğe girmesi beklenen Sağlık Reformu’nun hastaların zararına olduğunu ileri süren doktorlar ve eczacılar, federal hükümetten geniş çaplı düzeltmeler yapmasını talep ettiler.

REFORM SAĞLIKSIZ

Almanya Doktorlar Odası Başkanı Jörg-Dietrich Hoppe, protesto eylemleri hakkında, "40 dolayında kuruluş bir araya gelip Sağlık Reformuna karşı birlik oluşturuyorsa, bu reformda bir yanlışlık var demektir" dedi. Hoppe, birçok eyaletin Sağlık Reformu’nda değişiklik için önerge vermiş olmalarının, yasanın bu haliyle yürürlüğe giremeyeceğinin gösterdiğini söyledi. Hoppe, reformun doktorların ücretlerini azalttığını ve sağlık sistemini tümüyle devletin denetimine aldığını ileri sürdü.

YASA ÇÖPE ATILSIN

Doktorlar Sendikası Marburg Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, Sağlık Reformu yasasının tümüyle çöpe atılmasını gerektiğini ileri sürerek, yasasının hastalar için sağlık hizmetini kötüleştireceğini ve hastalara daha çok ek ödeme yükü getireceğini ileri sürdü.

PARA İÇİN YAPIYORLAR

Federal Sağlık Bakanı Ulla Schmidt ise doktorların ve eczacıların eylemine sert eleştiri yönelterek, "Daha çok para kazanmak için hastaların tutsak alınması kabul edilemez. Doktorlar ve klinikler sağlık sisteminde tasarruf için hiç bir öneride bulunmuyorlar. İstedikleri yedi milyar Euro daha fazla para" dedi.

Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) sağlık politikası sözcüsü Annete Widmann-Mauz, yasasının federal mecliste müzakere sürecinde Sağlık Reformu´nda değişiklikler olabileceğini belirterek, ilke olarak doktor ve eczacı kuruluşlarıyla görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.

Yunus ÜLGER / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!