Doktor grevi devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Doktor grevi devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2006 00:00

Almanya´nın Baden-Württemberg, Schleswig-Holstein, Bavyera ve Hessen Eyaletleri´nde önceki gün başlayan doktor grevi devam ediyor.

Haberin Devamı

Daha iyi maaş ve daha uygun çalışma koşulları talep eden doktorların grevine önümüzdeki haftalarda diğer eyaletlerdeki doktorların da katılacağı açıklandı. Dün yapılan doktor grevine dört eyalette toplam 7 bin 500 doktorun katıldığını açıklandı. Görüşmelerde işverenleri temsil eden Otto Foit, Doktorlar Sendikası Marburger Bund ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Belediyeler Birliği´nden sert tepki

Alman Belediyeler Birliği ise doktorlerın ilk gün yaptıkları uyarı grevine sert tepki gösterdi. Grevlerin sınırı aştığını belirten sözcü Helmut Fogt Berliner Zeitung´a verdiği demeçte "Belediyeler ile doktorlar arasındaki bu sorunun hastaların sırtına binmesinden endişe ediyorum.

Bu sorunun çözümü ne kadar uzun sürerse hastalar o kadar fazla zarar görecekler. Belediye hastanelerinin finansal durumu üniversite hastanelerine göre daha kötü. Çoğu belediye hastanesi zaten zararda" diye konuştu.

Grevler yayılacak

Doktorlar Sendikası Marburger Bund Başkanı Frank Ulrich Montgomery ise pazartesi akşamı ARD Kanalı´nda katıldığı "Tagesthemen" programında eylemlerinin haklılığını savunarak şöyle konuştu: "Sorun sadece para değil, daha insanca çalışma koşullarına kavuşmak.

Dün dört eyalette 7 bin 500 doktor eyleme katıldı. Bayern, Baden-Württemberg, Hessen ve Schleswig-Holstein Eyaletleri´nde eylemler bugün de devam edecek. Haftanın ilerleyen günlerinde Bremen ve Saarland Eyaletleri´nde de doktorlar greve gidecekler."

Doğu Almanyalı klinik doktorları memnun olmadı

Öte yandan Doğu Almanya´daki üniversite kliniklerinde çalışan doktorlar varılan anlaşmadan memnun değiller. Leipzig Üniversite Hastanesin´nde çalışan doktorlar bu nedenle pazartesi akşamı grev yaparak Doğu ve Batı Almanya´daki ücret farklılığını protesto ettiler.

Doktorların sözcüsü Cordula Röhm birleşmeden 16 yıl sonra bile Batı ve Doğu Almanya arasında ayrımcılık yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!