"Doğramacızade Ali Paşa Camii" ibadete a?ıldı

Güncelleme Tarihi:

Doğramacızade Ali Paşa Camii ibadete aıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 20:30

İhsan Doğramacı'nın, babası adına Bilkent'te yaptırdığı "Doğramacızade Ali Paşa Camii" ibadete a?ıldı.

Haberin Devamı

Camide düzenlenen Kadir Gecesi programına İhsan Doğramacı'nın yanısıra Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, İ?işleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile RT?K Başkanı Zahid Akman da katıldı.

Bardakoğlu teravih namazının ardından verdiği vaazda, oru? ibadetinin kul arasında fark olmadığını gösterdiğini söyledi.

Orucun ihlas, iftar sofralarının ise paylaşımın göstergesi olduğunu anlatan Barkadoğlu, ramazan ayının sonunda Kadir Gecesi'ne ulaşıldığını belirtti.
Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu vurgulayan Barkadoğlu, Kadir Gecesi rahmetinin Kur'an-ı Kerim'den kaynaklandığını ifade etti. Bardakoğlu, "Kur'an-ı Kerim doğrudan bize Allah'ın hitabıdır. Madem ki Kadir Gecesi'ndeyiz, kadrü kıymet söz konusu, Peygamber Efendimizin de Kur'an-ı Kerim'in de kıymetini bilelim. Bu manevi iklimden mümkün olduğunca ?ok faydalanalım" diye konuştu.

"CAMİ, GAYET G?ZEL VE ESTETİK OLMUŞ"

Programın ardından camiyi gezen ve gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bardakoğlu, ramazan boyunca medya organlarının bu ayın ağırlığına yakışır şekilde halkı bilgilendirdiğini söyledi.

Kadir Gecesi'nin önemine de dikkat ?eken Bardakoğlu, bu gecede herkesin kendini sorgulaması ve özeleştiri yapması gerektiğini belirtti.

"Camiyi nasıl buldunuz?" sorusu üzerine Bardakoğlu, camiyi ilk defa gördüğünü belirterek, "Gayet güzel ve estetik olmuş. Buna emek veren Doğramacı Hocamızı tebrik ediyorum. Allah yapılan ibadetleri kabul eylesin" dedi.

Caminin Mimarı Erkut Şahinbaş'ı da tebrik eden Bardakoğlu, 21. yüzyılda yeni yeni mimari tarzlara ihtiya? olduğunu ifade etti. Bardakoğlu, "Buranın mimarisine uygun şekilde din hizmeti vermeyi arzu ederiz. Elbirliğiyle aksamadan din hizmeti sunarız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!