Güncelleme Tarihi:
GÜNÜMÜZDE doğal gıdaları tercih ederek sağlıklı beslenmeye yönelen insanların sayısı her geçen gün artıyor. Sağlıklı beslenme metotları arasında ise çiğ bitkisel gıdalardan (rohkost) elde edilen besinler ayrı bir dikkat çekiyor. Avrupa genelinde trend haline gelen Rohkost yiyecek ve içecek meraklıları, 2008 yılından beri ‘Rohvolution’ adı verilen Almanya’daki bir fuarda buluşuyor.
Daha önce sadece Berlin, Freiburg ve Speyer kentlerinde yapılan ve vital gıda alanında Avrupa’nın en büyük fuarı sayılan Rohvolution bu yıl Mülheim an der Ruhr’daki Stadhalle’de kapılarını ziyaretçilere açtı. Kentte ilk kez düzenlenen fuara 7 farklı ülkeden 47 firma katıldı. İki günlük fuara gelen yaklaşık 1800 ziyaretçi, bitkisel besinlerden çiğ olarak hazırlanan farklı, ama tamamen doğal besinleri tadıp, tanıma fırsatını buldu.
Fuara gelenler, çeşitli alet ve makinelerde öğütülme dışında hiçbir işlemden geçmeyen, pişirilmediği için doğal özelliklerini kaybetmeyen, alkol ya da hayvansal gıda içermeyen yiyecek ve içeceklerin hazırlanışını görme imkanı da yakaladı. Fuar Yöneticisi Volker Reinle-Carayon, Rohkost beslenmede ekmekten pizzaya, pastadan sandviçlere ve içeceklere kadar geniş bir yiyecek yelpazesinin bulunduğunu belirtti.
TÜRKLERİ BEKLİYORUZ
Sağlıklı beslenmeye olan bilincin artmasından mutlu olduklarını belirten Reinle-Carayon, “Fuarı Mülheim’a getirerek NRW’deki insanlara da ulaşmak istedik. Bu bölgede çok sayıda Türk kökenli vatandaşın da yaşadığını biliyoruz. Fuara onların da geldiğini gördük. Hürriyet aracılığıyla onlara sesleniyorum. Türkler, taze ve doğal besinlerin önemini ve faydalarını çok iyi biliyor. Rohvolution 2-3 Kasım 2013’te tekrar Mülheim’da olacak. Türkler’i daha fazla bir katılımla aramızda görmek istiyoruz“ dedi.