DİTİB'ten bilgilendirme toplantıları

Güncelleme Tarihi:

DİTİBten bilgilendirme toplantıları
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2008 18:44

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Sadi Arslan, Türkiye'nin Almanya'daki başkonsoloslukları din hizmetleri ataşeleri nezdinde faaliyette bulunan DİTİB dernekleri başkan ve yöneticileriyle bilgilendirme toplantıları yapıyor.

Haberin Devamı

Mainz DİTİB Merkez Camisinde yapılan toplantıda, DİTİB dernekleri arasındaki koordinasyonun sağlanması, derneklerin birbirleriyle tanışıp kaynaşması, dernekler arasındaki bilgi akışının daha düzenli hale getirilmesi, problemlerin yerinde çözülmesi, cami hizmetlerinin çeşitliliği gibi konular görüşüldü.

Toplantıya, Mainz Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal, DİTİB Yönetim Kurulu Üyeleri Ayten Kılıçarslan ve Nihat Özkan, DİTİB Genel Müdürü Mehmet Yıldırım, DİTİB birim müdürlerinden Ali Özdemir, Emin Özcan, Nevzat Coşkun, Işık Uğurlu, Ekrem Ceşen, Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Müdürü adına Rafet Öztürk ile Mainz bölgesi DİTİB dernekleri başkan ve yöneticileri katıldı.

Arslan, yaptığı konuşmada, DİTİB olarak bugün itibariyla eskiye nazaran çok iyi bir noktaya geldiklerini belirterek, "Gerek derneklerimizin ulaştığı sayısal çokluk, gerek vatandaşlarımıza yönelik olarak verdiğimiz hizmetin çeşitliliği bakımından, gerçekten kıskanılacak bir konumdayız. Peki bu durum yeterli midir diye sorarsanız, yeterli değildir. Daha alacağımız çok mesafeler var" dedi.

Almanya’nın çeşitli kentlerinde bulunan derneklerin DİTİB merkezi tarafından idaresinin zorluğuna dikkat çeken Arslan, din hizmetleri ataşelerinin bulunduğu merkezlerde teşkilatlanmak zorunda olduklarını söyledi.

"Bayanların da derneklerin yönetim kurullarına girmesini" önemsediğini de vurgulayan Arslan şunları söyledi:

"Nüfusumuzun yarısının hanım olduğuna göre, kadınlarımızın aynı oranda derneklerimizin yönetimlerine girerek temsil edilmelerini son derece önemsiyorum. Bu söylemimi her gittiğim yerde dile getiriyorum. Olumlu sonuçlarını da almaya başladık. Bazı derneklerimizin yönetim kurullarına bayan kardeşlerimiz girmeyi başarmışlardır.

DİTİB olarak 2008 yılında, 2007 yılında olduğu gibi, çok önemli faaliyetleri programlarımıza almış bulunmaktayız. Bunların başında, Hz. Peygamberimiz’in mübarek kutlu doğumları gelmektedir. Bu sene bu programlarımızı diğer merkezlerimize yayarak, daha çok vatandaşımızın istifade etmesi yönünde çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Yine Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve DİTİB işbirliğiyle yapmakta olduğumuz yarışmalarımızı, haziran ayı sonuna kadar sonuçlandırmış olacağız. 2008 yılında milli ve dini bayramlarımızı çok farklı etkinliklerle kutlamayı düşünüyoruz."

Mainz Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Kemal Bal da konuşmasında şunları söyledi:

"Bölgemizde dernek sayımız her gün artmaktadır. Buna paralel olarak da, gelişen ve değişen şartlar karşısında, mevzuattan kaynaklanan birtakım eksikliklerimiz olabilir. Bugün burada, kendi sahalarında uzman olan arkadaşlarımın vereceği bilgilerden istifade ederek açıklarımızı kapatacağız. Toplantının bölgemizde yapılması bizim için son derece yararlı olmuştur. Başkanlarımız, ilgili müdür arkadaşlarımızla görüşüp, öğrenmek istedikleri konuları ilk elden alma fırsatı bulacaklardır."

DİTİB dernekleri bilgilendirme toplantısı, birim müdürlerinin dernek yetkilerine verdiği brifing ve dernek yöneticilerinin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!