DİTİB’in depremzedeler için hedefi: 10 bin konteyner ev!

Güncelleme Tarihi:

DİTİB’in depremzedeler için hedefi: 10 bin konteyner ev
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2023 11:14

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde ayni ve nakdi yardımlarını sürdürüyor. DİTİB’in depremzedeler için hedefinde 21 metrekarelik içerisinde lavabo, banyo ve mutfağı olan 1+1’lik 10 bin konteyner evden oluşan yerleşim merkezi kurmak var.

Haberin Devamı

DİTİB, afet bölgesinde evleri yıkılan veya ağır hasarlı olması nedeniyle evlerine giremeyen ailelere konteyner kent kurmak için kampanya başlattı. Kampanyayla ilgili bilgi veren DİTİB Dini Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, şunları söyledi: “Hayırseverlerin büyük teveccühleriyle şu anda yardım kampanyamız 25 milyon Euro nakdi yardım miktarına ulaştı. Kampanyamız devam ediyor. Şimdi de evleri yıkılan veya ağır hasarlı olması nedeniyle evlerine giremeyen ailelerin ve soğuk kış şartlarında özellikle çocukların konaklayabilmesi için konteyner konuttan oluşan yerleşim merkezi kurmak için kampanya başlattık. DİTİB ailesi olarak depremden etkilenen ailelere yardım etmek için tek yürek olduk. Kampanyamıza destek veren tüm kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ve sevgili çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hayırseverlerimizin destekleriyle 82 TIR ve 12 kargo uçağı ile 52 bin 949 parça yardım kolisi bölgeye gönderdik. Kendilerinin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

DİTİB’in depremzedeler için hedefi: 10 bin konteyner ev
KARDEŞ AİLE PROJESİ
“21 metrekarelik, içerisinde lavabo, banyo ve mutfağı olan 1+1’lik konteyner evlerden oluşan yerleşim merkezi kurmak için kampanya başlattık. İçerisinde buzdolabı, yatak, baza, ocak, ısıtıcı, şofben, halı, masa, sandalye ve kanepe olmak üzere depremzede ailelerin hazır olarak kullanabileceği bir ortam sunacağız. Hayırseverlerimizin ve bağışçılarımızın desteği ile inşallah 10 bin konteyner konut hedefliyoruz. Bu vesileyle depremzede ailelerimize zor kış şartlarında sıcak bir ortamda konaklamalarını sağlamış olacağız.”
Bundan sonraki süreçte konteyner konuta yerleştirdikleri ailelerle Almanya’da yaşayan aileleri kardeş yapmak istediklerini belirten Kuzey, gönüllülük esasına bağlı kampanyaya destek vermek isteyenlerin https://www.ditib.de/spende/iyilikkonutlari/index.html web adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE95 5023 4500 0141 4300 09 numaralı IBAN hesabına havale yapılabileceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!