DİTİB'den din dersi atağı

Güncelleme Tarihi:

DİTİBden din dersi atağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2010 09:47

Hessen Eyaleti'nde okullarda İslam din dersinin verilmesi için Hessen DİTİB Birliği dini cemaat statüsü kazanmak için başlattığı çalışmaları hızlandırıdı. Birlik Başkanı Fuat Kurt, "Müslüman üye kütüğü kaydının yanı sıra İslam din dersine olan talebin tespiti için Niyet Bildirgeleri'ni dağıtmaya başladık" dedi.


ALMANYA'
nın Hessen Eyaleti'nde okullarda İslam din dersi vermeye aday olan Hessen DİTİB Birliği, bunun için aranan dini cemaat statüsü almak için gerekli olan çalışmalarını hızlandırdı.
Hessen Eyaleti genelinde 80 DİTİB derneğinin üye olduğu, 'Hessen Eyaleti DİTİB Birliği' Başkanı Fuat Kurt, okullarda İslam din dersi verme yetkisini kazanmak için DİTİB'in Alman Devleti tarafından muhatap alınması yolundaki çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Kütük kayıtları başladı
Hessen DİTİB Birliği Başkanı Fuat Kurt, şunları söyledi: "İslam din dersi konusunda Alman Devleti tarafından muhatap alınmak için önce dini cemaat statüsünü kazanmak gerekiyor. Hessen'de yaşayan Müslümanlar'ın bu konudaki duyarlılığını ve dini cemaat statüsü kazanma talebini ortaya koymak için derneklerimizde Müslüman Üye Kütüğü Kayıtlarını başlattık. DİTİB üyelerinin yanı sıra bölgede yaşayan tüm Müslümanlar, derneklerimize başvurarak üye kütüğü kayıtlarını yaptırabilirler.

Sayılar tespit edilecek
Buna paralel olarak, Niyet Bildirgeleri dağıtarak Hessen okullarında İslam din dersi talep eden veli ve çocukların sayılarını tespit etmeyi çalıştıklarını kaydeden Kurt, "Böylelikle hangi bölgede ne kadar Müslüman çocuk var, bunların yaşları kaç gibi bilgiler somut bir şekilde ortaya çıkacak. Bu bilgiler çerçevesinde bölgede din dersi uygulamasına başlanabilecek. İhtiyaca göre bölgede bulunan okullarda din dersi öğretmeni görevlendirilecek" diye konuştu.

Formlar derneklerde
"Hem Müslüman Üye Kütük Kayıtlarını hem de Niyet Bildirgilerin dağıtımını, Hessen Eyalet Hükümeti'nin okullarda İslam din derslerini bir an önce sağlıklı bir şekilde yürürlüğe koyabilmesi için başlattık" diyen Hessen DİTİB Birliği Başkanı Kurt, Hukuken dikkat edilmesi gereken kuralları içeren kayıt yönetmenliği uyarınca kayıt için gerekli olan "İslam din derslerine katılım niyet formu"nu derneklerimizden temin edilebilir" dedi.

DİTİB Rüsselsheim: Biz hazırız
Hessen Eyaleti'nde bulunan Rüsselsheim kentindeki DİTİB'e bağlı cami derneğinin başkanı Mehmet Kocagöl, 'Müslüman üye kütüğü' için kendilerinin hazır olduğunu söyledi. Kocagöl, şunları söyledi:
"İslam din derslerinin okullarda bir an önce verilebilmesi için bu çalışma çok önemli. Biz zaten önlemimizi almıştık. 348 üyemiz bilgisayarlarımızda ve dosyalarımızda kayıtlı. Bunların çocukları da kayıtlı. Halen din eğitimi kurslarımıza 171 öğrencimiz devam ediyor. Kontenjanımız dolduğu için 60 öğrenci yedekte bekliyor. Sadece Türkler değil, değişik milletlerden Müslümanlar din eğitim derslerine ilgi gösteriyor. Biz elimizdeki bilgileri en kısa sürede Hessen DİTİB Birliği'ne iletebilecek durumdayız. Profesyonel bir çalışmayla okullarda İslam din derslerinin gerekliliğine dikkat çekmek için önemli bir çalışma."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!