Didin Frankfurt'u uçuruyor

Güncelleme Tarihi:

Didin Frankfurtu uçuruyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 10:29

Murat Didin'in çalıştırdığı Frankfurt Deutsche Bank Skyliners güçlü rakibi Mitteldeutscher Baskets Weissenfels'e acımadı.

Haberin Devamı

TEKNİK Direktörlüğünü Murat Didin'in yardımcı antrenörlüğünü ise Engin Gençoğlu'nun yaptığı Frankfurt Deutsche Bank Skyliners sahasında ağırladığı güçlü rakibi Mitteldeteutcher Baskets Weissenfels'i farklı mağlup etti: 77-65. Oyun kurucusu aubrey Reese'nin yokluğunda sahaya çıkan Frankfurt özellikle ilk yarıda göz kamaştıran güzel ve etkili oyunuyla da taraftarlarına play off için umut verdi. Frankfurt, aldığı bu galibiyetle 39 puanla 3.'üncü sıraya yükseldi.



Türk seyircilerden destek
Çok sayıda Türk'ünde izlediği karşılaşmaya Frankfurt hızlı başladı. Karşılıklı atılan basketlerle ilk beş dakika Deutschebank'ın 7-6 üstünlüğüyle geçildi. Daha sonra Moyer ve Jenkins'den gelen sayılarla Didin'in ekibi farkı açtı ve ilk periyodu 20-15 önde kapadı. İkinci periyottada üstün bir performans ortaya koyan Frankfurt ilk yarıyı 7 sayı farkla 37-30 önde kapadı.

Haberin Devamı


Basketbol şovu vardı
Frankfurt-Höchst Ballsporthalle'yi tıka basa dolduran aralarında Türk seyircilerin de olduğu 4 bin 820 seyircinin izlediği karşılaşmanın ikinci yarısında Deutschebank Skyliners'in oyununa konuk ekip Mitteldeutscher Baskets'de 'de ayak uydurunca nefis bir basketbol maçı izlenmeye başladı. Her iki takımın karşılıklı basketleri seyircileri coştururken 3. periyot sonunda skor 51-46 oldu. Bu çeyrekte rankfurtta McKinney üstün bir performans gösterek adeta takımını gabiyete sürükledi. 4.'üncü final periyodunun başında Mitteldeutscher farkı iki sayıya indirdi. Önce Doliboa ardından Kaptan Roller'den gelen üçlüklerle Frankfurt farkı açtı ve karşılaşmadan 12 sayı farkla galip ayrıldı: 77-65.



En skorer McKinney
Frankfurt'ta bu sezon en iyioyunun oynayan Jimy McKinney 18 sayı ile en skorer olurken Allen 12, Roller 11 sayı atarak çift haneli sayılara ulaştı. Ayrıca 10 sayı ve 9 ribauntla Doliboa'da yıldızlaştı. Mitteldeutscher Baskets'de ise 14 sayı kaydeden Khartchenkov en skorer oldu.



Didin memnun
Farklı galibiyetin hem kendisini hemde seyircileri coşturduğunu dile getiren Headcoach Murat Didin" Tüm sporcularım istediğim seviyede bir oyun gösterdiler. Verilen taktiği iyi uygulayan sporcularımız defansta ve ofansta çok iyi oynadılar. Sakatlığı süren Reese'nin eksikliğini hissettik. Güçlü rakibimize karşı aldığımız bu farklı galibiyet bize iyice moral verdi. Play-off'a ön sıralarda katılmak için de iyi bir yol katettik" dedi.

Haberin Devamı


Frankfurt Deutschebank Skyliners 28 Şubat günü saat 19.55'de başlayacak olan karşılaşmada Brose Baskets Bamberg ile deplasmanda oynayacak. Deutschebank Skyliners 7 Mart Pazar günü ise kendi seyirci önünde ligin güçlü ekiplerinden Phönix Hagen'i konuk edecek. Karşılaşma saat 15:00'de başlayacak



Kupada rakibi Bremerhaven
Frankfurt'ta yapılacak olan dörtlü kupa finalinde Almanya Kupası yarı final eşleşmeleride çekilen kura ile belli oldu. Frankfurt ballsporthalle'de 10 Nisan Cumartesi günü saat 16.00 da Brose Baskets Bamberg ile MEG Göttingen karşılaşacak. 18.55'de başlayacak olan ikinci yarı final maçında ise ev sahibi Frankfurt Eisbaeren Bremerhaven ile finale çıkmak için mücadele edecekler. Final maçı ve üçüncülük maçları 11 Nisan Pazar günü oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!