DFB Mobil FC Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

DFB Mobil FC Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 19:46

Alman Futbol Federesyonu (DFB) tarafından üç antrenör FC Türkiye tesislerine gelerek, minik ve genç takımlara antreman yaptırıp, FC Türkiye antrenörlerine de slayt gösteriyle teori dersleri verdi.

Haberin Devamı

Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından üç antrenör Wilhelmsburg’da bulunan FC Türkiye tesislerine gelerek, minik ve genç takımlara antreman yaptırıp, FC Türkiye antrenörlerine de slayt gösteri ile teori dersi verdiler.

DFB tarafından 2006 yılında 30 milyon Euroluk proje kapsamında öngörülen ve 2009 yılında hayata geçirilen DFB Mobil, kendilerine müracaat eden bütün kulüplere gereken ilgiyi ve teori dersi verdikten sonra proje 2012 yılında sona erecek. DFB Antrenörleri Reinhart Beuermann (Proje sorumlusu), Thomas Eschenburg ve Dirk Bensch olmak üzere üç antrenörle FC Türkiye kulübünü ziyarek eden DFB Mobil ekibi, sahada hazır bulunan futbolcular ve antrenörler ile buluştu. Çimen sahada bir buçuk saat futbolculara neşeli ve sohbetli antreman yaptıran ekip, ayrıca antrenörlere, antremanda minik ve gençlere nasıl çalışılması gerektiğini göstererek bilgi verdiler. Düzenlenen toplantıda Hamburg Futbol Federasyonu Uyum Komisyonunda görevli hakem Murat Yılmaz’da hazır bulundu. DFB temsicileriyle fikir alış verişinde bulunan Yılmaz, saha ve çalışmalar konusunda bilgi verdi. Toplantıdan sonra kısa bir açıklama yapan Hamburg Futbol Federasyonu Uyum Komisyonu görevlisi genç hakem Murat Yılmaz ’’Hamburg’da 180 spor kulübün içinde 80 kulüp DFB tarafından ziyaret edildi. Özellikle Türk kulüplerin ziyaret edilmesi uyuma katkı sağladığı gibi, Türk gençlerine verilen önemi de artırmaktadır’’ dedi. Kulübün tüm futbolcuları ile bire bir ilgilenen DFB antrenörleri, beraberinde getirdikleri top ve trikolardan futbolculara ve antrenörlere vererek tekrar görüşmek ümidiyle FC Türkiye kulübünden ayrıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!