Devlet desteği bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Devlet desteği bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 13:49

Türk mutfağının bir lezzet hazinesi olmasına karşın dünyada yeterince tanıtılamadığını belirten Berlinli girişimci Seçkin Gülseçkin, ülkenin tanıtımında mutfak kültürünün önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

ALMANYA'da gıda sektörünün tanınmış fuarında stand açan Berlinli girişimci Seçkin Gülseçkin, tanıtımda devlet desteğinin şart olduğunu belirtti. Türk mutfağının lezzet ve çeşitlilik bakımından zenginlik hazinesi olmasına karşın dünyada yeterince tanıtılamadığına değinen Gülseçkin, „Amacımız Türk markalarını Alman tüketicisiyle yoğun bir şekilde buluşturmaktır.

Önceki yıllarda bu fuara katılım daha fazla olurken, günümüzde ne sebeptense çok düşük. Bunu tetiklemek için 300 metrekare stand tutup başta Türk mutfak kültürü olmak üzere Berlin’de 8 süpermarket zinciri bulunan Eurogıda ile Üretici firma konumunda ve Türkiye ile birlikte 1 bin 500 kişiye iş imkanı sunan BAKTAT firmasına ürünlerini tanıtmaları için imkan sunduk“ dedi.

Devlet desteği şart
Türkiye'nin devlet olarak bu gibi fuarlarda olması ve başta mutfak kültürü olmak üzere ürünlerini ve ülkemizi tanıtması açısından önemli olduğunu kaydeden genç girişimci Hülya ve Seçkin Gülseçkin çifti, „Bu kesinlikle tek başımıza bizlerin yapacağı bir girişim değil. Mutlaka devlet desteğinin olması, tarım hatta kültür ve turizm bakanlığımızın destek vermesi gerekir. Biz burada sadece tarım ürünlerini sergilemiyoruz, o ürünlerle ortaya çıkan Türk mutfak kültürünü tanıtıyoruz. Kültürümüzü ve mutfağımızı Almanlar'a en doğru şekilde tanıtmalıyız“ şeklinde konuştular.

Türk mutfak kültürü
Standda Türkiye'nin her yöresinden bir yemek tanıtarak, Ege, Marmara, Hatay ve Antep bölgelerinden yemekler sunan Şef Aşçı Mehmet Yalçınkaya ve Ceyda Baza, modern Türk ve Anadolu mutfağından oluşan lezzet hazinelerini fuarı ziyaret eden değişik ulustan insanların beğenisine sunduklarını kaydettiler. Kadayıfa sarılı karidesten keşkeşe, sipsi çorbasından yuvarlamaya, saray helvasından elmalı baklava ve katmere kadar daha birçok tatlıyı tanıtan genç girişimci çift, çayhanede de Türk çayı ve Türk kahvesinin yanı sıra, nar döneri ikram ediyorlar.

İlk kez katılıyorlar
Türkiye ve Almanya’da 1500 kişiye istihdam sağlayan ve 1500 çeşit ürün pazarlayan üretici firma Baktat ile Berlin’de 8 süpermarket zinciri bulunan Eurogıda da fuara ilk kez katılıyor. Baktat Berlin Bölge Sorumlusu Şenol Polat, firma olarak yaklaşık 25 yıldır Almanya'da üretim ve pazarlama yaptıklarını ifade ederek, fuarda hem ürünlerini hem de Eurogıda'yı tanıttıklarını kaydetti.

Doğu Almanya ve Doğu Avrupa'ya pazarlama ürünleri yaptıklarını dile getiren Polat, fuara Türk firmalarının katılmadığı eksiğini fark ederek ilk adımı attıklarını ve gelecek yıllarda daha büyük kapasite ile katılmak istediklerini vurguladı. Berlin'in değişik semtlerinde 8 süpermarketi bulunan Eurogıda sahiplerinden Zübeyde İrgi ise, meyve ve sebze başta olmak üzere 6 binin üzerinde çeşitlerinin bulunduğunu dile getirip, amaçlarının Türk ürünlerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!