Devler gençler için kolları sıvadı

Güncelleme Tarihi:

Devler gençler için kolları sıvadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2012 12:00

ALMANYA’da gençleri meslek eğitime yönlendirmek için düzenlenen ‘Pratik İyidir 2013’ projesine SPD Genel Başkan Yardımcı Aydan Özoğuz ile HSV’li futbolcu Tolgay Arslan gibi ünlü isimler de destek vererek, gençlere, “Mutlaka meslek öğrenin” çağrısında bulundular.

Haberin Devamı

Audi, NDR, Axel Springer, HSV ve Hamburg Göçmen Vakfı’nın ortak yürüttüğü proje kapsamında gençlere staj ve meslek öğrenme imkanı sunuluyor.

GENÇLERİ YÖNLENDİRELİM
Projeyi tanıtmak amacıyla Axel Springer Yayınevi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Thomas Wendt, gençleri doğru yönlendirmek ve yol göstermek gerektiğini söyledi. Jochen Schweizer is gelecekte uzmanlara her alanda ihtiyaç olacağını ve bu yüzden gençleri yetiştirmek için el ele vererek gerekli çalışmaları yapmak gerektiğini belirtti.

Hamburg 1 televizyonu sunucusu Bülent Kayaturan’ın yönettiği etkinlikte konuşan Till Kobusch ise şunları söyledi: “Proje kapsamında gençler Audi gibi önemli bir otomobil şirketinde staj yaptılar ve kendilerine güvenleri arttı. Birçok genç düşüncelerini değiştirip iyi bir meslek sahibi olmak için cesaretlendi. Projenin daha geniş kapsamlı olabilmesi için NDR ve Axelspringer de destek veriyor. Proje üç yıl daha uzatıldı. Bundan böyle çok sayıda gence staj imkanı verilecek.”

İYİ BİR EĞİTİM ŞART
Toplumda bir yerlere gelebilmek için iyi bir eğitim almanın önemli olduğunu belirten Aydan Özoğuz da “İyi eğitim alanların uyum sorunu yaşamadıklarını görüyoruz” dedi. Futbolcu Tolgay Arslan ise gençlerin kendi yeteneklerini keşfetmeleri için ilgi duydukları alanlarda staj yaparak farklı meslekleri tanımalarını tavsiye etti. Arslan, kulübü HSV’nin gençlere yönelik sosyal çalışma yapan kolu Hamburger Weg’in projeye destek vermesinden gurur duyduğunu söyledi.

KATILANLAR
Projeyi tanıtmak amacıyla Axel Springer Yayınevi’nde düzenlenen toplantıya, proje sorumlusu Till Kobusch, HSV futbolcusu Tolgay Arslan, SPD Genel Başkan Vekili Aydan Özoğuz, CDU Hamburg Uyum sorumlusu Bettina Machaczek, HSV yetkilisi Joachim Hilke, Audi Kuzey Almanya sorumlusu Jochen Schweizer, Axel Springer’den Thomas Wendt, Uta Bendixen, NDR yetkilisi Veronica Laleye ve daha önce proje kapsamında staj yapan Timur Demir katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!