Dev turnuva dev ekranlarda

Güncelleme Tarihi:

Dev turnuva dev ekranlarda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2008 12:27

2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası boyunca futbol severlerin büyük ilgi gösterdiği, sokakta dev ekranda maç izleme keyfi, cumartesi başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda da sürecek. Hürriyet, sizin için şehir şehir dev ekranların nerelerde kurulacağını araştırdı.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Şampiyonası bugün başlıyor. İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği turnuvanın startı İsviçre-Çek Cumhuriyeti maçıyla verilecek. Milyonlarca futbolseverin dünyanın dört bir yanında takip edeceği turnuvayı, Almanya'da dev ekranlardan binlerce kişi bir arada izleyecek.

Şehir şehir araştırdık

2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda FİFA tarafından 12 kenntte kurulan dev ekranlar, yeni bir futbol izleme zevki yaratmıştı. Maçlara bilet bulamayanlar, stadyum atmosferini aratmayan dev ekranların önünde, maçın heyecanı yaşamıştı.
İki yıl sonra, Avrupa Şampiyonası'nda aynı heyecanı yaşamak isteyen taraftarlar merakla, yaşadıkları şehirlerde dev ekranların kurulacağı yerleri sormaya başladılar. 2006'da kaçırdığımız heyecanı, cumartesi günü kaçırmamak için Hürriyet gazetesi, sizin için şehir şehir dev ekranların nereye kurulacağını araştırdı.


DEV EKRANLAR BURALARA KURULUYOR:

BERLİN:

EM-Fan-Fest - Brandenburger Tor
Yarı final ve final maçı 4 dev ekranda gösterilecek. Sahne şovları, yiyecek, içecek ve taraftar eşyalarının satışı da yapılacak.

Admiralspalast-Friedrichstraße 101
Radioeins, Avrupa Şampiyonası Stüdyosu'nda futbol otoritelerinin yorumlarıyla maçlar izlenecek.

Fußball EM Lounge Kanton Dummy-Max-Beer-Straße 37
İsviçre ambiyansında maç izleme keyfi.

Arena-Eichenstraße 4
Radyo Fritz'in organize ettiği "11 Freunde-EM Quartier" etkinliğinde geniş çayırlık alanda, dev ekranda şampiyona heyecanı.

EM-Club Tante Käthe-Bernauer Straße 63/64
Gerçek taraftarlar için üç tane dev ekran, günlük maçlara göre, oynayan ülkelerin biraları satılacak.

Fußballtempel am Hauptbahnhof-Europaplatz 1
Yarım daire şeklinde Tiyatro çadırında, stat atmosferinde maç izleme imkanı. 15 metrekarelik dev ekran, 50 metrelik kumsal ve langırt masaları.

Zitadelle Spandau-Am Juliusturm
Futbol ve Aile şenliği. F-Genç takımların Avrupa Şampiyonası turnuvası. Çocuklar için oyun alanları ve çeşitli etkinlikler. Dikkat: 10 ve 19 Haziran'da maç gösterilmeyecek.

------------

FRANKFURT

Roßmarkt'ta KİA'nın sponsorluğunda kurulan alanda, dev ekrandan yaklaşık 6000 kişi maç izleyebilecek. Şampiyona boyunca tüm 31 maçın da yayınlanacağı Roßmarkt'taki alana giriş ücretsiz. Kurulan 47 metrekarelik dev ekranın açılışı bugün saat 16.00'da Alman Rock grubu "Revolverheld"in vereceği konserle gerçekleşecek.

Frankfurt'un yanı sıra Wiesbaden Kurhaus'un önünde, Mainz "Rheinstrand"da, Bad-Homburg Schlossgarage'de ve Bergstraße'deki "Solar Arena"da, Darmstadt "Centralstation"da, Offenbach'taki "King Kamehameha Club" adasında dev ekranlar kurulacak.

CINESTAR METROPOLIS-City, Eschenheimer Anlage 40, Tel. 95 50 64 01
Sinemada 25 metrekarelik perdede tüm maçlar gösterilecek. Giriş ücretsiz.

--------------

KÖLN

Kolnarena'da Şampiyona boyunca Almanya Milli Takımı maçları ve çeyrek finalden itibaren tüm maçlar 50 metrekarelik dev ekranda gösterilecek. İlk maç 8 Haziran Pazar günü gösterilecek kapılar saat 15'te açılacak. Salonda saat 18.00'de Avusturya-Hırvatistan maçı ardından da 20.45'te Almanya-Polonya maçları gösterilecek. Giriş ücretsiz. Yiyecek ve içecek satışı olacak.

-------------

MÜNİH

Löwenbräukeller-Biergarten
Münih'te Löwenbräukeller-Biergarten'de 19 maç gününde de maçlar dev ekrandan izlenecek. Stiglmaierplatz'ta açık havada 1000 kişilik bir platform hazırlandı. Maçlar kötü hava şartlarında ise 2500 kişilik çadırda izlenebilecek.

PARK CAFÉ-Sophienstr. 7, Zentrum, Tel. 51 61 79 80

Hirschgarten-Hirschgarten 1
Yeşillikler içinde bir alanda iki dev ekranda maçlar izlenecek.

Nockherberg-Hochstr. 75
2006 Dünya Şampiyonası'nda futbolseverlerin uğrak yeri olan Nockherberg'de bu turnuvada da tüm maçlar yayınlanacak.

Backstage-Friedenheimer Brücke 7
Yaklaşık 2000 kişi 2006'da turnuvayı 'Backstage'de takip ederken bu sene yine aynı ilgi bekleniyor. Taraftarlar Magallarını yanında getirip bir yandan mangal yapıp bir yandan maç izleyebilecek.

Seehaus-Kleinhesselohe 3
Kleinhesseloher Gölü'nün yanında kurulacak dev ekranda maçlar gösterilecek.

Chinesischer Turm-Englischer Garten 3
12 metrekarelik ekranda maçlar gösterilecek.

Muffathalle-Zellstr. 4
Açık havada ve içeride dev ekranlar kuruldu.

Rudi-Sedlmayer-Halle-Siegenburger Str. 45
20 metrekarelik dev ekranda tüm maçlar gösterilecek.

--------------

HAMBURG

Avrupa Şampiyonası için 2006'da olduğu gibi yine Heiligengeistfeld'de dev ekranlar kuruldu.Ana sponsorluğunu KİA'nın üstlendiği organizasyon, Almanya'daki en büyük etkinlik olacak.Fanarena'da 60 metrekarelik dev ekranda yaklaşık 40 bin kişi maçları takip edecek. Plaj voleybolu ve Plaj voleybolu sahaları kuruldu.

STRAND PAULI-Hafenstr. 89, St. Pauli
Plajda büyük televizyonlarda maçlar izlenecek.

--------------

MANNHEİM:

Capitol-Waldhofstr. 2
Avrupa Şampiyonası maçları dev sinema perdesinde izlenecek.

Eichbaum-Brauerei-Eingang Ludolf-Krehl-Str.
Mannheim'daki en büyük etkinlik bu sene Eichbaum-Brauerei alanında yapılacak. Tüm maçlar yayınlanacak.

-------------

BODENSEE

Bodensee'de kurulan Fankurve'de Aileler günlerini çeşitli aktiviteler ve programlarla geçirebilecek. Maç saati geldiğinde ise 5 bin kişilik ZDFarena'da iki dev ekranda maçları izleyebilecekler.

------------

STUTTGART:

-Stuttgart'ta dev ekran diğer kentlere göre daha geç bir tarihte, yani 25 Haziran'da kurulacak. Avrupa Şampiyonası yarı finalinden itibaren futbolseverlerin akın edeceği Schlossplatz'ta 50 metrekarelik iki dev ekran kurulacak.

-LANDESPAVILLON-Schillerstr. 4, S-Mitte, Tel. 223 81 38;
İki dev ekran ve 1000 kişilik kapasitesiyle stat atmosferinde, Avrupa Şampiyonası maçları ilk günden itibaren takip edilecek.

-LUDWIGSBURG-Kunsteishalle, Fuchshofstr. 50, Tel. 07141 / 830 63;
Salonda 3500 kişi dev ekranda maçları izleyecek.

-SINDELFINGEN- Wettbachplatz;
Sindelfingen Futbol Arenası tüm maçları gösterecek. Kapasite: 4000 kişi

---------------

NÜRNBERG

STARS & STAIRS-Engelhardsgasse 33, Tel. 0911 / 274 37 30,
Hazırlanan özel kumsalda Avrupa Şampiyonası maçları izlenecek. Haftasonu gece maçlar bittiken sonra eğlence sabah 5'e kadar sürecek.

EL COYOTE-Äußerer Bucher Straße 5, Tel. 0911 / 34 22 26,
Açık havada, bahçede kurulan dev ekranda turnuva boyunca tüm maçlar gösterilecek.

----------------

HANNOVER

Gilde Parkbühne'de (Ferdinand-Wilhelm-Fricke-Weg 8) Hannover'in en büyük dev ekranı kuruluyor. 7-29 Haziran tarihleri arası 30 metrekarelik dev ekranda, turnuva maçları 5 bin kişi tarafından izlenecek. Maçları VİP bölümünde izlemek isteyenler için 180 metrekarelik çadır kuruldu. Yemek ve içecek servisinin yapılacağı bölüme giriş günlük 70 euro.

MAİNZ


Türkiye maçı için dev ekran kurdu

Mainz'da işletmeciliğini yaptığı Zerobeach'a dev ekran kuran Süleyman Engin, "Gelin Türkiye maçını dev ekranda birlikte seyredelim, etrafı Türk bayrakları ile donatalım" çağrısında bulundu

MAİNZ kentinde Theodor Heus Köprüsü'nün hemen altında bulunan Zerobeach'in işletmeciliğini yapan Süleyman Engin, Avrupa kupası karşılaşmalarında Türkiye'nin maçlarını en iyi şekilde verebilmek için dev ekran kurdu. Cumartesi günü Türkiye'nin - Portekiz karşılaşmasını hep birlikte Türk bayrakları eşliinde izlemek üzere Türkleri davet eden Süleyman Engin, "Türkiye'nin galibiyetini birlikte kutlayalım. Mainz kentini Türk bayrakları ile donatalım" dedi. Arkadaşı Ali Alkaya ile birlikte 27 metre karelik dev ekranı kuran Engin, "Cumartesi günü saat 16.00'dan itibaren Dünya Kuphası kutlamalarına başlayacağız. Bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!