Deutsche Bank şubeleri kapatacak, işçi çıkaracak

Güncelleme Tarihi:

Deutsche Bank şubeleri kapatacak, işçi çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2025 11:061dk okuma

Almanya’da hemen hemen her gün büyük bir şirket işçi çıkarma haberiyle gündeme geliyor. Son olarak Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, şube sayısını azaltma kararı aldı.

Haberin Devamı

Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, “Deutsche Bank ve Postbank şubelerinde önemli ölçüde azalma olacak” dedi. Frankfurt merkezli banka, geçen yıl 125 şubesini kapatarak maliyetleri düşürmüştü. Bu yıl ise yaklaşık 2 bin çalışanın işine son verileceği açıklandı. Sewing, bu işten çıkarmalar için gerekli bütçenin ayrıldığını belirtti. Banka sözcüsü, şube kapatma kararlarının önceden bilinen tedbirler kapsamında olduğunu ve yeni bir tasarruf programı olmadığını söyledi. Ancak, Deutsche Bank’ın ‘3.0’ isimli yeni reform planıyla verimliliği ve karlılığı artırmayı hedeflediği biliniyor.
Eylül ayında açıklanan plana göre banka, bireysel müşterilere video ve telefon üzerinden hizmet sunmaya ağırlık verecek. Bu kapsamda, orta ölçekli çok sayıda şubenin kapatılması planlanıyor. Dünya çapında yaklaşık 90 bin çalışanı bulunan Deutsche Bank, son yıllarda birçok şubesini kapatarak maliyetleri azaltma yoluna gitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!