Derya’nın katiline 9 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Derya’nın katiline 9 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 14:41

Bad Saulgau kentinde sevdiği 15 yaşındaki Derya Y.'yi bıçaklayarak öldüren Kaan B.'ye Ravensburg Eyalet Mahkemesi, 9 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Almanya'da geçtiğimiz yıl mayıs ayında Bal Salgau kentinde aşık olduğu Derya Y.'yi bıçakla öldüren Kaan B. (16), 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ravensburg Eyalet Mahkemesi'nde aralık ayında başlayan ve altı duruşma günü süren yargılama süreci tamamlandı. Mahkeme Kaan’a 9 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı Stefan Maier kararı okurken “Zanlı bilerek ve öldürmek amacıyla Derya ile buluştu, onu öldürdü” dedi. Kaan’ın mahkeme boyunca konuşmadığı bildirildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU
Geçtiğimiz yılın mayıs ayında bir cuma günü babasının otomobilini alan 16 yaşındaki Kaan B. arkadaşlık ettiği 15 yaşındaki Derya Y.'yi okul yolunda bekledi. Arabaya bindirdi. Kaan B. arkadaşlığının sürmesi için ikna edemediği Derya Y. ile tartıştı. Ailesiyle Saarbrücken'e taşınmaya hazırlanan kız arkadaşı Derya Y.'yi bir daha göremeyeceği endişesine kapılan Kaan B. otomobilin içinde genç kızı bıçakladı. Kaan daha sonra babasını aradı. Olay yerine gelen baba Derya’yı hastaneye götürdü. Ancak çok fazla kan kaybeden genç kız tüm müdahalelere rağmen hastanede yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!