Dertleri derya gibi

Güncelleme Tarihi:

Dertleri derya gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2010 12:49

Almanya'da Köln'ün sorunlu semtlerinden Mechenich'teki Kölnberg sitesindeki 500'ü aşkın Türk site yönetiminden şikayetçi. Kiracı ve ev sahipleri, yaşadıkları olumsuz şartları değiştirmek için birlik olup, iki Türk'ü yönetime soktular.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Köln'ün Meschenich semtindeki dokuz apartmandan oluşan Kölnberg sitesinin sakinleri yönetimden şikayetçi. Dokuz apartmanın sekizini 20 yıldır yöneten şirketin yıllardır abartılı ek yan gider tahsil ettiği öen sürüldü. 1318 daireli sitede 500'ün üzerinde daireyi satın alan emlak yatırım grubu ELAD'ın, bilançolara itirazı üzerine haksızlık ortaya çıktı.

Azmi Berberberoğlu, “Köln'de metrekare başına ortalama 2 2,5 Euro olan ek giderler, burada 5,5 6 Euro civarında. Şirket, 20 yılı aşkın bir süre zarfında 750'nin üzerinde daire satın almış, bunları da kiraya veriyor. Rey çoğunluğuna sahip olduğu için, siteyi kimseye hesap vermeden istediği gibi idare etmiş. Sorunların bir çözüme ulaşamamasındaki asıl neden de buydu. Ancak 506 daireyi ELAD Germany GmbH şirketine satması ile, durum değişti. Yeni mal sahibi, hesapları gözden geçirdi. Emlak sektöründen geldikleri için bilançolardaki birçok uygunsuzluğu tespit etti. ELAD konuya el atınca, bizler de cesaret bulduk. Yıllar boyunca süren suiistimale dur demek için 500'ü bulan Türk hanesi birlik olup, site sakini olarak haklarımızı talep attek" dedi. Şimdi bir binanın yönetimine iki Türk üye seçtiklerini anlatan Berberoğlu, konutlarına sahip çıkarak, sorunları kendilerinin çözme yolunu izlediklerini belirtti.

Yaklaşık 2006 yılından bu yana sitede oturduğunu söyleyen Şenay Berberoğlu, “Yıllardır buradaki vatandaşlarımız bu sorunları yaşıyor, ancak hizmet alamıyorlar, sorunlarını dinleyecek kimse bulamıyorlar. Burada yaşayan bizler, ödediğimiz aidatların, ödenebilir durumda olmasını istiyoruz. Yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” diye sitem etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!