Derneklere biraz ilgi lütfen

Güncelleme Tarihi:

Derneklere biraz ilgi lütfen
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 15:35

Avrupa çapında faaliyetlerini sürdüren Avrupa Elazığlılar Derneği’nin Leverkusen’de düzenlediği””Avrupa’da Elazığlılar Gecesi”ne davetliydim.

Haberin Devamı

Hepsi birbirinden değerli sanatçıların, folklor gruplarının programlarına bir diyecek yok! Hepsi takdire değerdi.
Ancak, Avrupa Elazığlılar Derneği’nin Almanya TEMA Vakfı ile birlikte yürüttüğü “Elazığ’da sizinde dikili bir ağacınız olsun” ve Elazığ Valiliği’nce sürdürülen “Elazığ okuyor” kampanyalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği etkinliğe ilgi ne yazık ki beklenildiği gibi olmadı!
Avrupa’da yaşayan Elazığlı hemşerileri 8 yıllık bir hasretliğin ardından buluşturmayı hedefleyen “Elazığlılar Gecesi”nin arzu edilen amaca ulaştığını sanmıyorum!
Onca emeğin harcandığı ve büyük umutlarla organize edilen öylesi muhteşem bir gecede, 3000 kişi kapasiteli Wilhelm-Dopatka-Halle’nin ancak yarısı doldu.
Acı ama gerçek!
O kadar emeğin ve harcanan paranın karşılığı böyle olmamalıydı!
Dernekler,”Birlikten kuvvet doğar” düşüncesinden hareketle, topluma faydalı hizmetlerde bulunur. Sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde insanlar arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanmasına yardımcı olur. Hizmetlerini doğru dürüst yapan ve topluma faydalı olmaya çalışan dernekler, ancak insanların ilgisiyle, maddi ve manevi desteğiyle yaşamlarını sürdürebilir, yararlı faaliyetlerde bulunabilir.
Düzenlenen her etkinliğe harcanan masraf üye aidatlarından, sponsorlardan, bilet satışlarından, bağışlardan, çekiliş ve açık arttırmalardan sağlanmış olsa bile- derneğin kasasından ödenir.
Avrupa’da yaşamlarını sürdüren bizler, Türkiye’dekinden daha fazla birbirimizi anlamaya, birbirimizi sevmeye ve dayanışma kurmaya mecburuz. Ana dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, örf, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak ve aktarmak, onları yarınlara hazırlamak için tek bir yürek, tek bir nefes olmalıyız,
Bunun yolu da; düşüncelerimizi, duygularımızı bir dernek çatısı altında paylaşmak için birleşmektir.
Derneklerimize sahip çıkalım. Bir ülke, bir şehir ona sahip çıkanlarındır.
Ve, unutmayalım ki, ancak birlikten kuvvet doğar!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!