Dernekler Talat Paşa etkinliğinden çekildi

Güncelleme Tarihi:

Dernekler Talat Paşa etkinliğinden çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2006 00:00

Almanya\'da Berlin’de 15-18 Mart tarihleri yapılması planlanan Talat Paşa etkiliğinden Türk Dernekleri İnisiyatif Grubu desteğini çekti.

Haberin Devamı

Türk Dernekleri İnisiyatif Grubunu oluşturan 8 dernek adına konuşma yapan Berlin Türk Cemaati Başkanı Taciddin Yatkın, \"Talat Paşa etkinliği tüm dernek ve toplumu ilgilendiren bir konuydu.

Fakat birileri bunları kendi parti etkisi altına almak istedi. Bunu bir siyasi partiye mal etme çabasına girdi. Bu nedenle biz de çekildik\" dedi.

İpler tamamen koptu

Türk Dernekleri İnisiyatif Grubunu oluşturan Berlin Türk Cemaati, DİTİB, Atatürkçü Düşünce Derneği Berlin, Türk Sosyal Demokratlar Derneği, Nizamı Alem, Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği, Mehter Takımı Derneği ve Okul Aile Birliği ve İşçi Parti temsilcilerinin perşembe akşamı yaptıkları toplantıda ipler koptu.

Türk Dernekleri İnisiyatif Grubu\'nun, Talat Paşa etkinliği için yayınlanan bildiride yer alan şiddet ve tehdit çağrılarının yanı sıra İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Almanya’da yaptığı konuşmalarda duyulan rahatsızlıklar nedeni ile 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak etkinlikten çekilmesine neden oldu.

İleri bir tarihte yapılacak

Yatkın, \"Bildirideki şiddet ve tehdit söylemleri, Perinçek’in ’Türkiye yanarsa Almanya’da yanar’ sözlerini sarf etmesi bizde büyük rahatsızlık yarattı. Ayrıca bizim için milli bir sorun olan sözde Ermeni Soykırım İddiaları ve Talat Paşa suikastını bazı arkadaşlar tek başına yapıyor atmosferi yarattı.

Tüm çalışmalar İşçi Partisi\'ne mal edildi. Böyle bir ortamda bizim etkinliğe destek vermemiz mümkün değildi. Ama bu etkinlik çok gerekli olduğunu biliyoruz. Bunun için aynı etkinliği tüm Türk toplumuna mal edecek şekilde ileri ki bir tarihte düzenleyeceğiz\" dedi.

Ali VARLI / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!