"Deniz ve Devrim suçsuz"

Güncelleme Tarihi:

Deniz ve Devrim suçsuz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2011 15:07

Offenbach ve çevresindeki işadamlarından haraç almak, kara para aklamak ve dolandırıcılık yapmakla suçlanan Deniz ve Devrim Akarsu ikizlerinin babası Ali ve ağabeyileri Gürsel Akarsu "Tanıklar iftira atıyor. Deniz ve Devrim masumlar. Onlar bu suçları işlemediler" dediler.

Haberin Devamı

Almanya'nın Offenbach kenti ve çevresindeki işadamlarına korku salarak haraç almak, kara para aklamak ve dolandırıcılık yapmakla suçlanan Deniz ve Devrim Akarsu ikizlerinin ailesi Hürriyet'e konuştu.

Baba Ali Akarsu ve ikizlerin abisi Gürsel Akarsu "Hepsi iftira. Deniz ve Devrim masumlar. Onlar bu suçları işlemediler. Mahkemede bazı tanıklar çocuklarımıza kasten iftira atıp cezalandırılmalarını istiyorlar" diyerek suçlamaları kabul etmediklerini söylediler.

Yıllardan beri Offenbach'ta Offenbach merkezinde işyeri olduğunu vurgulayan ağabey Gürsel Akarsu "Bu karalama kampanyasını Türkiye adına birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları kazanan sporcu kardeşlerimi çekemeyenler düzenledi. Onlar suçsuz. İşlemedikleri bir suçun bedelini sadece onlar değil tüm aile bizler çekiyoruz" dedi.

HARAÇ KESİNLİKLE İFTİRA
Deniz ve Devrim'in gençlik yıllarında ufak tefek kavgalara karıştıklarını dile getiren Ali Akarsu büyük oğlu Gürsel Akarsu ile birlikte şöyle konuştular:

"Ama o hatalar çocukluk ve gençlik hatalarıydı. Yıllardan beri kendilerine ait spor merkezinde çalışıyorlar. Türkiye adına kicksboksta Dünya ve Avrupa şampiyonlukları var. Yüzlerce genç nesile antrenman yaptırıyorlar. Offenbach'taki herkes biliyor, Deniz ve Devrim'in ne kadar yardımsever kişi olduklarını. Hiç kimse ortaya çıkıp haraç verdiğini söyleyemez. Çünkü böyle bir durum kesinlikle yok. Çocukları kickboks öğrenen bazı ailelerin zaman zaman etkinliklerde sponsorluk yaptıkları doğrudur. Ama haraç almak kesinlikle yoktur. Mahkemede C.A. adındaki kişinin kardeşleri Kandil Dağı'nda Türk ordusuna karşı savaşıyorlar. Bu kişi spor merkezine gelip sadece kendi getireceği kişileri çalıştırmalarını militan yetiştirmelerini istemiş. O zaman Devrim ve Deniz teklifi kabul etmemişler. Şimdi bunun öcünü alıyorlar. Zira kendisinin iş ortağı hakim önünde haraç istenilmediğini söyledi. Bizim çocuklarımızın haraç almak istemekle hiç yakından uzaktan alakaları yok" dedi.

Baba Ali Akarsu da şöyle konuştu: "Eşim ve ben tüm aile perişan haldeyiz. Oğullarımdan birisi yapmadıkları bir suçtan dolayı tutuklu birisi ise aranıyor. Bize iftira edenler Allahlarından bulsunlar. Umarım mahkemeler onların suçsuzluğunu ortaya çıkarılar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!