Deniz Feneri soruşturması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Deniz Feneri soruşturması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2009 12:34

Frankfurt Savcılığı, Deniz Fener'i davasıyla ilgili 15 kişiye, OFWG Kooperatifi ile ilgili ise 18 kişiye karşı başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. Deniz Feneri'nin ilk dalgasında sanıklar toplam 10 yıl 5 ay hapis cezası almıştı.

Haberin Devamı


ALMANYA'da tarihin en büyük bağış skandalı olarak anılan Deniz Feneri davasının ilk dalgasında üç sanık mahkum olurken, ikinci dalgada ise 15 kişi hakkında soruşturma sürüyor. Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da bir dönem yönetim kurulunda yer aldığı Offenbach Frankfurt Yapı Kooperatifi OFWG ile ilgili ise yürütülen soruşturma 18 kişiyi kapsıyor. Soruşturama devam ediyor

Frankfurt Savcılığı Sözcüsü Doris Möller Scheu verdiği bilgide “Deniz Feneri davasında üç kişi mahkum oldu. Üç kişi ile ilgili dosya kapandı. Fakat Deniz Feneri dosyasını kapatmadık soruşturma sürüyor. Sürdürülen soruşturma Türkiye ve Almanya'da yaşayan 15 kişiyi kapsıyor” dedi. Möller Scheu, soruşturmanın ne zaman sona erip ikinci davanın ne zaman açılacağı hakkında ise kesin bir tarih veremeyeceğini söyledi.

18 kişi de kooperatiften
Sözcü Doris Möller Scheu, Deniz Feneri dışına Offenbach Frakfurt Yapı Kooperatifi OFWG ile ilgili de başlatılan soruşturmanın devam ettiği bilgisini verdi. Savcılık Sözcüsü, OFWG soruşturmasının 18 kişi kapsadığını ve soruşturmanın kısa sürede tamamlanıp dava açılabileceğini kaydetti.

Bin 300 üye
3 Kasım 2002 yılında kurulan OFWG Kooperatifi, 2003 yılından itibaren de üyelerden para toplamaya başladı. Yaklaşık bin 300 üyeden 8.5 milyon Euro toplayan OFWG Kooperatif, 27 Nisan 2007 Tarihinde iflas kararı alırken, Frankfurt Mahkemesi OFWG Kooperatifinin iflas ettiğini 20 Ağustos 2008 Tarihinde onaylayıp ticari sicil kaydına işletti. Frankfurt Mahkemesi Ticari Sicil Dairesine verilen yönetim kurulu listesinde Deniz Feneri skandalında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve halen hapiste bulunan Kanal 7 Televizyonu Avrupa Temsilcisi Mehmet Gürhan ve RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da adı geçiyor.

Son yönetimde 4 kişi
Frankfurt Mahkemesi Ticari Siciline Dairesine 31 Temmuz 2006 Tarihinde verilen belgede yeni yönetim kurulu olarak Yakup Yücebudak, Resul Özer, Abdullah Özer ve Yasin Özcan olarak bildirilirken, düşülen bir notla Mehmet Gürhan ve Zahid Akman'ın ise artık yönetimde yer almadığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!