‘Defolun gidin ülkenize’

Güncelleme Tarihi:

‘Defolun gidin ülkenize’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 12:04

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşlı bir Alman, hava almak için göl kenarında gezintiye çıkan Türk aileye ırkçı hakaretler yağdırdı, “Defolun gidin ülkenize” diyerek sözlü ırkçı saldırıda bulundu.

Haberin Devamı

ESKİ bir boksör olan gazeteci Şenol Çörekci, eşi ve kızlarıyla birlikte Berlin’in Kladow kesimindeki Büyük Glienicker Gölü kenarında dolaşmaya çıktı. O sırada bisikletiyle yanlarına yaklaşan yaşlı bir Alman, ırkçı hakaretlerde bulunup tehditler savurdu. Bir bankın üzerinde dinlenen anne ve kızlarından birine “Ne oturuyorsunuz, soyunun bikininizle denize girin” derken, küçücük köpeklerini gezdiren diğer kızlarına “Burada köpek gezdirmek yasak. Yasak levhalarını görmüyor musun? Belli ki okuma yazman yok senin. Defolun gidin buralardan. Siz, bizim ödediğimiz vergilerden geçiniyorsunuz. Aldığınız paraları da kendi ülkenize gönderiyorsunuz. Durmayın buralarda, defolun gidin ülkenize” diye hakaret etti. Böyle bir yasak levhası görmediklerini söyleyen kızlar, yine de özür diledi. Bu sırada araya Şenol Çörekçi girdi. Ancak yaşlı Alman bu kez de ona yöneldi ve “Senin kulağının arkasına iki tokat atarım” diye tehditte bulundu. Ardından, “Polise falan da şikâyet etmeyin. Zaten onlar benim arkadaşlarım. Onlar gelirse, sizleri içeri tıkar” diyerek olay yerinden uzaklaştı.

‘Defolun gidin ülkenize’
TOPLUMSAL MÜCADELE YAPILMALI
Eski bir boksör olan Çörekçi ise “Hocalarımın tavsiyelerine uyup ırkçı Alman’ın tehdidini duymazdan geldim. Tepki göstermedim ama kendimi gerçekten zor tuttum. Bulunduğumuz bölgede yasak levhası da yoktu zaten” dedi. Ailenin devlet dairesinde çalışan kızlarından biri ise hemen 110’u arayarak polisten yardım istedi. Telefondaki görevli kadın o bölgenin Berlin’e değil, Brandenburg eyaletine bağlı olduğunu, ayrıca polisler gelinceye kadar söz konusu kişinin oradan ayrılmış olacağı için ekip göndermeye gerek olmadığını söyledi. En yakındaki polis karakoluna giderek şikâyette bulunmalarını tavsiye etti. Olaya tepki gösteren Çörekçi Ailesi, bulundukları bölgenin Berlin sınırları içinde kaldığını, öyle olmasa bile acil numaradan arandığı zaman görevlilerin başka bölgenin polisini yönlendirmeleri gerektiğini söyledi. Şenol Çörekçi, hem kimliğini bilmedikleri şahıs hem de acil numaradaki görevli kadın hakkında şikâyette bulunduklarını belirtirken, son dönemlerde belirgin bir şekilde artan ırkçılığa karşı toplumsal mücadele verilmesi çağrısı yaptı.

BAKMADAN GEÇME!