Dayanışma Gecesi

Güncelleme Tarihi:

Dayanışma Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 21:29

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyetlerini sürdüren Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin, şehit aileleri ve gaziler yararına düzenlediği dayanışma gecesi büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Gelsenkirchen’deki Vision Düğün Salonu'nda gerçekleşen geceye Almanya ve Avrupa’da yaşayan iki bin civarında Zonguldaklı katıldı. Anlamlı gecede hemşerilerini yalnız bırakmak istemeyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız ve eşi Hatice Aslan- Kaygısız, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, Orman İşletme Müdürü Nizamettin Ören ile 30 işadamı Türkiye'den konuk olarak katıldılar. Görevi nedeniyle geceye katılamadığını bildiren TBMM Başkanı Köksal Toptan Almanya'daki Zonguldaklıları selamlayan bir mesaj gönderdi.

Geceye Gelsenkirchen Belediye Başkan Yardımcısı Gabriele Preuss, NRW Eyalet Milletvekili Heike Gebhard, Emniyet Müdürü Rüdiger von Schönfeld ve eşi ile Münster Muavin Konsolosu Süalp Erdoğan da gecede hazır bulundular. Gecede kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Recep Kahya, gelirin Zonguldak'taki Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği binasının yapımına bağışlanacağını söyledi. Almanya'daki hemşerilerine birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kahya, Zonguldaklı ailelere seslenerek, 'Türkçe'mize sahip çıkın. İşyeri isimlerini Türkçe koyun. Asimile olmadan benliğimizi koruyarak uyum içinde birlikte yaşayalım' dedi.

Gecede sahne alan sanatçılar Aylin Öz, Ahmet Baydaroğlu, Sezai Çağdaş, Aydın Çimen, Mustafa Uğur ve DJ Timur davetlileri geç saatlere kadar eğlendirdiler. Tombula çekilişinin yapıldığı gecede ayrıca yöresel köçek ekibi, kız kaşık ekibi ile Dortmund Trabzonlular Derneği'nin horon ekibinin sunduğu folklor gösterileri de büyük ilgi gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!