Davutoğlu, taziye dileğinde bulundu

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu, taziye dileğinde bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 10:49

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal’ı arayarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz’in ölümü nedeniyle taziye diledi.

Haberin Devamı

Bakan Davutoğlu’nun bugün El Faysal’ı telefonla arayarak, Sultan Bin Abdülaziz’in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü aktardığı ve taziye dileklerini ilettiği bildirildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Suudi Arabistanlı muhatabının dün akşam da telefonla görüştükleri ve bu görüşmede, Ortadoğu’yu ilgilendiren konuları ele aldıkları bildirildi.

Taziye telefonları
Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, 19 Ekim’de Hakkari’de yaşanan terörist saldırı sonucu şehit olan 24 Türk askeri nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinden taziye telefonları gelmeye devam ediyor. Bakan Davutoğlu’nu arayan Kazakistan Dışişleri Bakanı Yercan Kazıkhanov, Türkiye’ye yönelik terörist saldırıları kınayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Kazıkhanov’un görüşmede ayrıca, Kazakistan’da gerçekleştirilen Türk İşbirliği Zirvesi hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi. Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de Davutoğlu’na terör saldırıları nedeniyle üzüntüsünü aktararak, taziyelerini iletti. Baird ile Davutoğlu’nun görüşmede ayrıca, Suriye dahil Ortadoğu’yu ilgilendiren konuları ele aldıkları ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!