Davetiye gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Davetiye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2006 00:00

Almanya\'da 14 Temmuz\'da yapılacak \"Uyum Zirvesi\" ne davet edileceği söylenen ATT Genel Başkanı Kenan Kolat kendisine davetiye geldiğini söyledi.

Haberin Devamı




Kenan Kolat
Almanya'da Berlin'de 14 Temmuz'da yapılacak olan uyum zirvesi ile ilgili tartışmalar sürerken zirveye kimin veya kimlerin davet edileceği henüz tam olarak kesinleşmedi. Ancak konu ile ilgili Türk sivil toplum kuruluşları arasında dolaşan bilgilere göre, zirveye Almanya Türkiye Toplumu (ATT) Genel Başkanı Kenan Kolat, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Dr. Fevzi Cebe, DİTİB, AABF temsilcileri, Türk iş çevrelerini temsilen işadamı Kemal Şahin'in davet edileceği öne sürülüyor.

Davet edilecekler arasında adı geçen Kolat, dün Hürriyet'e verdiği bilgide, kendisine resmi bir davet geldiğini doğruladı. Adı geçen diğer temsilciler ve kurumlar ise akşam saatlerine kadar kendilerine birdavetiye ulaşmadığını söylediler. Bu arada daha önce Berlin'de yapılan ön toplantıya katılan ve 14 Temmuz'daki zirveye Kürtler'i temsilen katılabileceği öne sürülen Kürt Araştırmaları Merkezi (NAVEND) Başkanı Metin İncesu, "Bizi ne arayan oldu, ne de davetiye aldık" dedi.

Nurhan YALINKILIÇ / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!