Daum'un sözleşmesine uyuşturucu maddesi

Güncelleme Tarihi:

Daumun sözleşmesine uyuşturucu maddesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 00:00

Kokain kullandığı ortaya çıktıktan sonra Almanya'daki teknik direktörlük yaşamı bir anda sona eren ve ardından Avusturya'ya giden, sonra Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi çalıştıran ünlü teknik direktör Christoph Daum'un yeni kulübü FC Köln, Daum'un sözleşmesine "uyuşturucu" maddesi koydu.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Fenerbahçe\'nin eski teknik direktörü Christoph Daum\'un yeni kulübü olan Alman 2. Lig takımı 1.Fc Köln, ünlü teknik hocanın sözleşmesine \"uyuşturucu\" maddesi koydurdu. Buna göre ünlü teknik adam, yeniden uyuşturucu kullanırsa Köln, Daum\'un sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilecek.

Tazminatsız gönderilecek

Almanlar\'ın haftalık Sport Bild dergisinin haberine göre Köln menajeri Michel Meier, Christoph Daum\'un yeniden uyuşturucu kullanması halinde kulüpten herhangi bir tazminat almadan gönderilmesini öngören bir maddeyi sözleşmeye koydurdu.

Daum\'un bu maddeye itiraz etmediği ve o haliyle imzaladığı belirtilirken, 2010 yılına kadar sözleşme imzalayan ünlü teknik adamın, yılda 2.5 milyon Euro kazanacağı öğrenildi.

Hayati tehlikesi vardı

Daum\'un yaklaşık 10 gün önce Köln\'ün ilk teklifini reddetmesinin arkasından da, Daum\'un sağlık sorunları çıktı. Christoph Daum\'un boğazında bir kist olduğu ve tam atardamarın üzerinde bulunduğu belirtilirken, doktorların, \"Kesinlikle strese girmemen gerekir.

Aksi halde kan basıncın yükselir ve bu durumda hafif hasar gören atardamar çatlar\" uyarısı nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiği ve stresten uzak durmayı yeğlediği kaydedildi.

Ancak yeniden sağlığına kavuşmasının ardından Köln\'ün teklifini yenilemesi üzerine fikrini değiştiren Daum\'un, yardımcısı Murat Kuş\'u da yanına aldırmak istediği, kulübün de bu talebe olumlu yanıt verdiği belirtildi.

İsmail EREL / FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!