Daum, ‘Allah’ın emriyle’ oğluna kız isteyecek

Güncelleme Tarihi:

Daum, ‘Allah’ın emriyle’ oğluna kız isteyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 00:58

Bursaspor’un Alman Teknik Direktörü Christoph Daum, Eintracht Frankfurt’ta antrenör yardımcısı olarak görev yapan oğlu Marcel’in (27) nişan töreni için Almanya’ya geliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de görev yaptığı uzun yıllar içinde Türk adetlerini de iyi öğrenen Daum, cumartesi günü yapılacak nişan öncesinde Türk kökenli mustakbel gelini Filiz Kulak’ı (26) babasından ‘Allah’ın emriyle’ isteyecek. Daum, Adapazarlı gelinin Hürth’deki evine gitmeden önce çiçek ve çikolata da yaptıracak.

BABASININ ONAYINI ALACAĞIZ
Köln’de yayınlanan Express Gazetesi’ne konuşan Daum, nişan töreniyle ilgili şunları söyledi:

“Aile ile randevulaştık. Ancak Türk geleneklerine göre önce Filiz’in babası İbrahim Kulak’ın onayını almamız gerekiyor. Burada kahve ve pasta eşliğinde kız isteyeceğiz. Babanın da konuya pozitif bakacağını umuyorum. Ayrıca bu gibi bazı güzel geleneklerin yaşatılmasını güzel buluyorum. Daha sonra Köln’de yine Türk örf ve adetlerine göre bir nişan yapacağız. Düğün de kısmet olursa yazın Almanya’da yapılacak.”

Haberin Devamı

Bu arada Filiz’in ailesinin yaşadığı Hürth kasabasında oturan Daum’un ilk eşi Ursel, bir hafta önce aileyle görüşerek onaylarını aldı. Aachen Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümünü bitiren ve şu anda master yapan Filiz ile Marcel’in lise döneminden beri arkadaş oldukları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!