Daum’a Stuttgart yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Daum’a Stuttgart yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 16:48

Serdar Taşçı’nın formasını Bundesliga ekiplerinden VfB Stuttgart İsviçreli antrenörleri Christian Gross’u görevden aldığını açıkladı. Yeni adaylar arasında Christopf Daum’un adı en öne çıkanı oldu.


BUNDESLİGA’da
yeni sezonda görevine son verilen ilk antrenör Stuttgart’ı çalıştıran İsviçreli Christian Gross oldu. Geçtiğimiz yıl Marcus Babel’ın yerine takımın başına getirilen Gross Stuttgart’ı sezonun ikinci yarısında 16’ıncı sırada almış sezon sonunda ise ligi beşinci tamamlayarak Avrupa ligine kalmışlardı. Ancak bu yıl ilk yedi haftada sadece üç puan toplayarak 18’inci ve son sıraya yerleşen Stuttgart ile tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaşamıştı. Yönetim takımın içinde bulunduğu durumu analiz ettiklerini ve Christian Gross’u görevden aldıklarını açıklarken hafta sonu oynayacakları Schalke maçında takımın başında yardımcı antrenör Jens keller’in olacağını açıkladı.

Daum geliyor mu?
Stuttgart’ta son Frankfurt yenilgisinin ardından yerel basında hemen Christophf Daum sesleri yükselmeye başlamıştı. Bundesliga tarihindeki tek şampiyonluğunu Stuttgart ile ılaşan Daum’un aynı zamanda kayınvalidesi de bu çevrede oturuyor. Kulübün Denetleme kurulu üyesi Dieter Hundt’un dört yıl önce Daum’u takımın başına getirmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtiliyordu. Ama asıl önemli faktörün Stuttgart’ın ana sponsorluğunu üstlenen Gazi firmasının başkanı Eduardo Garcia ile Daum’un dostluğu gösteriliyor. Ancak Garcia “ben sadece kulübün sponsoru bir firmanın yöneticisiyim. Bu işlere karışmam demişti. Alman teknik adam bir süre önce bu konuyla ilgili olarak “Gross Stuttgart’ta iyi çalışıyor. Umarım bu zorlu durumu da atlatır” demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!