Daum’a karşı oynayabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Daum’a karşı oynayabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2011 16:48

Avusturya’da yayınlanan “Österreich(OE24)” gazetesi Futbol Federasyonunun Christopf Daum’u milli takım teknik direktörlüğünü için düşündüğünü yazdı.

Haberin Devamı

Polonya ve Ukrayna’nın birlikte düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde A grubunda mücadele eden milli takımımız eylül ayında çok önemli iki karşılaşmaya çıkacak. İlk rakibimiz 2 Eylül’de Kazakistan olurken, 6 Eylül Avusturya ile deplasmanda grup ikincisini belirleyebilecek çok önemli bir maç oynayacağız.

Görünen o ki o akşam Avusturya’da teknik direktör olarak tanıdık bir ismi görebiliriz. Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Christoph Daum ile Avusturya Futbol Federasyonu arasında milli takım teknik direktörlüğü için görüşmeler başlamış. Ülkenin önemli gazetelerinden “Österreich” şu an Avusturya’yı çalıştıran Constantini’nin grup eleme maçları sonunda sözleşmesinin bittiğini belirterek “Futbol Federasyonu onun anlaşmasını kesinlikle uzatmayacak” diye yazdı.

Böylece 2003 yılında Avusturya Wien takımı ile hem lig, hem kupa şampiyonluğu kazanan Daum’un devreye giriyor.

AVUSTURYA’YI ÇALIŞTIRIRIM
Gazete Avusturya milli takımı antrenörlüğü için adı geçen Daum ile Mallorca’da görüşmüş. Daum’a “Avusturya milli takımını çalıştırır mısınız?” sorusuna Alman teknik adam “Avusturya’yı uzun yıllar sonra önemli bir turnuva ya götürmek çok etkileyici bir görev olur. Her zaman Dünya Kupasında antrenör olarak bulunmak istemiştim” şeklinde cevaplayarak istekli olduğunu gösterdi.

Şimdi herkes Avusturya Futbol Federasyonu Başkanı Leo Windter’in ne yapacağını bekliyor. Constantini’nin sözleşmesi kesin olarak uzatılmayacak. Daum ise şu an bir numaralı aday olarak gözüküyor. Alman teknik adam 2 Eylül’de Almanya karşısında ilk olarak görev yapabilir. Ardından 6 Eylül’de Türkiye karşısında ilk kez Avusturyalı seyircilerin karşısına çıkabilir.

DAUM AVUSTURYA FUTBOLUNU YENİLER
Avusturya’da spor otoriteleri Daum’un milli takımın başına getirilmesinin çok iyi bir hamla olarak değerlendiriyor. Alman teknik adamın Avusturya futbolunu yakından tanıdığını, bu ligde çalıştığını belirterek “Daum’un milli takımı üstlenmesi demek Avusturya futbolunda önemli değişiklik yaşacağımız demek olur. Bizim böyle bir teknik direktöre ihtiyacımız” var diyorlar.

Christoph Daum son olarak Bundesliga’da E. Frankfurt’u çalıştırmış ama takımın ligden düşmesini engelleyememişti. Alman teknik adamın adı Çin ve Suudi Arabistan milli takıyla da anılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!