Darbecileri Rusya cesaretlendirmiş!..

Güncelleme Tarihi:

Darbecileri Rusya cesaretlendirmiş..
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2022 12:07

Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Jürgen Kayser, Almanya’da gündemi sarsan ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşları) yanlılarının darbe planının arkasında Rusya’nın olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

KÖLNER Stadtanzeiger gazetesine konuşan Kayser, Rus hükümetinin ‘İmparatorluk Vatandaşları’ adlı aşırı sağcı grubu, komplo dolu dünya görüşlerinde kasıtlı olarak cesaretlendirdiğini söyledi. Bu etkinin Kuzey Ren-Vestfalya’ya kadar uzandığını belirten Kayser, “Reichsbürger sahnesinde Rusya yanlısı söylemler hâkim” dedi. Kayser, Putin’in, NATO’nun Ukrayna’daki sözde genişleme planlarına direnmeye zorlayan bir dünya komplosunun kurbanı olarak görüldüğünü kaydetti. Rusya’nın ‘Alman toplumunu istikrarsızlaştırmak’ gibi bir çıkarı olduğunu ifade eden Kayser, “Bu amaçla, kaba dünya görüşlerinde Rus hükümeti tarafından kasıtlı olarak güçlendirilen Reichsbürger’den de yararlanıyorlar” dedi.

‘BİRKAÇ CESUR İNSAN...’
Reichsbürger grubuna yapılan baskınların ardından darbe planlarına ilişkin başka ayrıntılar da ortaya çıktı. Buna göre, 2022 Noel’inden önce sözde komplo grubunun ‘askeri kolunda’ darbe planları yapıldı. ‘Bayerischer Rundfunk’, grubun üyesi olan eski bir albayın bir videoda bunun ayrıntılarını verdiğini duyurdu. Videoya göre eski albay, koronavirüs önlemlerinden sorumlu politikacıların artık ‘sırtlarının duvara dayandığını’ bildiklerini söyledi. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın bunun bir örneği olduğunu belirten eski asker, özellikle çocukların ‘intikamının alınacağı’ uyarısında bulundu. BR’nin haberine göre eski albay videoda “Birkaç kararlı, adanmış, cesur insan harekete geçerse, sistemimiz sallanmaya başlayabilir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!