‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’

Güncelleme Tarihi:

‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 11:13

Türkiye’deki deprem bölgesine yardıma giden 150 kişilik Alman arama-kurtarma ekibi (THW) Bonn Havalimanı’nda sevgi gösterileriyle karşılandı. Kurtarma ekibinden “Daniel burada korkma Zeynep Hanım” sözleriyle sembol olan Daniel, “Tekrar dönmek burada olmak muhteşem. Türkiye’de bizleri beklediğimizden de güzel karşıladılar ondan güzel olamazdı. Bu sabah bile hâlâ titreyen insanları gördük. Ülkeniz insanlarına sonsuz saygım” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’ye yardıma giden Alman arama-kurtarma (THW) ekibi önceki akşam Köln Bonn Havalimanı’na döndü. Yerel saatle 20.30’da havalimanına inen ve saat 22.00 sıralarında çıkan 150 kişiden oluşan THW ekibi, sevgi gösterileriyle karşılandı. Ekibin yürüyeceği yollar çiçeklerle süslendi. Karşılamada, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, İslam Toplumu Milli Görüş Genel Merkez ekibi ve Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt, İstanbul Caddesi diye bilinen Keupp Caddesi Esnaflar Başkanı Meral Şahin (Deko), Ömerül Faruk Camii idarecileri, Kilim Restoran ve geleceklerini sosyal medyadan duyan genç kızlar ile Köln Bonn Havalimanı çalışanları hazır bulundu. Havalimanında THW ekibinin aileleri ve çocukları da heyecanla bekledi. Alman ve Türk basın mensupları karşılama alanında saatlerce görüntü alabilmek için beklediler. Kurtarma ekibi salona giriş yaptığında herkes çığlıklar ve göz yaşlarıyla kurtarıcıları karşıladılar. Her gelen kurtarma görevlisine çiçek ve çikolata verildi. Kurtarma köpekleri de unutulmadı.

‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’

‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’

‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’

DANIEL DE DÖNDÜ
Kurtarma çabalarında “Daniel burada, korkma Zeynep Hanım” sözleriyle sembol olan Daniel, Türk gazetecilere şunları söyledi: “Tekrar dönmek, burada olmak muhteşem. Türkiye’de bizleri beklediğimizden de güzel karşıladılar. Bu sabah bile hâlâ titreyen insanları gördük. Ülkeniz insanlarına sonsuz saygım var, yakınlarını kaybetmiş çok insanla tanıştık. Her şeye rağmen sevdiklerini, yakınlarını enkazdan çıkarmak için çaba sarf ediyorlardı. Biz de onların bir parçası olmaya, yardım etmeye çalıştık. Destek olabildiysek ne mutlu. Bütün umudum ve dileklerim o insanların iyiliği için. Gayreti asla bırakmıyorlar, çok güçlü insanlar. Yıkılmış, yok olmuş bir şehirden evimize geri döndük.”
Paul isimli bir başka kurtarma görevlisi ise “Çok candan karşılandık. Yardım edebildiğimiz için destek verebildiğimiz için mutluyuz. Duygularımız, hislerimiz, tabii insanda önce panik oluyor. Zaman geçtikçe umutlar sönüyor, karamsarlık başlıyor. Orada ağır hasar almış, etkilenmiş insanlar gördük. Sonra yavaş yavaş ümitler azalmaya başlıyor. Manzara çok acı. Bize karşı çok iyilerdi” dedi.

‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’

‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’

'ASIL İŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR'
Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, “Bu kadar yardımcı olmaları çok güzeldi. Asıl iş şimdi başlıyor. Bu bir son değil, başlangıç. Bundan sonraki aylarda bu yardımseverliğin, desteğin sürmesi gerekiyor” diye konuştu. Havalimanında kurtarma ekibini bekleyen vatandaşlarımız “Onlara, ülkemizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz. İnsanlara biraz da olsa umut verdiler. Çok teşekkür ederiz” diyerek göz yaşlarını tutamadılar.

BAKMADAN GEÇME!