Daimler 2 milyar tasarruf edecek

Güncelleme Tarihi:

Daimler 2 milyar tasarruf edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2009 12:07

OTOMOBİL üreticisi Daimler köklü birtakım tasarruf önlemleriyle kriz içinde geçecek bir yıla hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Daimler'in şefi Dieter Zetsche, "Piyasanın durgun olduğu dönemde de güçlü bir şirket olarak varlığımızı sürdürmek istiyoruz" dedi. Zetsche bu bağlamda, şirketin, etkinlik gösterdiği her alanda tasarrufa yönelmesi gerektiğini vurguladı. Buna, 2009 yılında personel ücretlerinde yaklaşık 2 milyar Euro tasarruf etmek de dahil. Zetsche, personelden, yüksek ücret kayıplarının sineye çekilmesini istedi. Stuttgart merkezli, bu yıl "ciroda ciddi gerileme" olacağından yola çıkıyor. Daimler şirketinin Türk çalışanlarından Nejdet Niflioğlu, Türklerin endişeli bir bekleyiş içinde olduğuna dikkat çekti. Çarşamba günü dpa'ya özel bir demeç veren Türk mühendis, dünyayı saran ekonomik krizin, otomativ sanayiindeki her kuruluş gibi, Daimler'i de sarstığını vurguladı. Daimler'in merkezî üretim yeri olan Untertürkheim'da 18 bin çalışandan 5.500'ü Türk. Niflioğlu, "Çok tedirginiz. Durumun geçici olmasını umuyoruz. Bugüne dek gündemde olmayan konular birdenbire gündeme girdi.

Haberin Devamı

Daimler'in patronu Dieter Zetsche işten çıkarmaya başvurulabileceğini telaffuz etti. Önceleri bu ancak tazminat bazında, işçi kabul ederse gerçekleşebiliyordu. Şimdi artık istek gözetilmeden çıkış sözkonusu."


Niflioğlu, Türklerin içinde bulundukları durumla ilgili olarak "Almanya'da ne yazık ki 'işten çıkarma' denince akla önce yabancılar, gençler ve mesleğe yeni adım atanlar geliyor. Bu tablo ne yazık ki korkutucu" dedi. Daimler'in merkezi Untertürkheim'da 18 bin kişiden 10 bini, Sindelfingen'de ise 29 binden 20 bini kısa mesai uygulamasına tabi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!