CSU'dan Müslümanlara iftar

Güncelleme Tarihi:

CSUdan Müslümanlara iftar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 16:16

Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi Nürnberg teşkilatının verdiği iftar yemeğine 100 davetli katıldı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bavyera Eyaleti'nde iktidar partisi CSU, Nürnberg Basın Kulübü'nde, vatandaşlarımıza bir iftar yemeği verdi. İftarda, Nürnberg Başkonsolosu M. Selim Kartal, Muavin Konsolos Bengü Tetik, Din Hizmetleri Ataşesi Atıf Akşit olmak üzere 100 vatandaşımız hazır bulundu.

İftarda ev sahipliği yapan CSU Genel Sekreteri Markus Söder, Nürnberg CSU Belediye Başkan adayı Dr. Klemens Gsell, Mart 2008 yılında yapılacak yerel seçimlerde CSU’dan aday gösterilen İsmil Akpınar, Ümit Sormaz, Ramazan Özdemir birer konuşma yaparak, İslam aleminin Ramazanını kutladılar.

İNSANLARLA YAKIN OLMAK İSTİYORUZ

Söder ve Gsell yaptıkları konuşmalarda, sadece toplumlarda değil parti içinde de uyum yolunda ilerlediklerini, örneğin partilerinde iki Türk’ün, belediye meclisine aday gösterildiklerini vurguladılar.

Başkonsolos Kartal da, "Dünyada farklı dil, din ve kültürler olabilir, bu asla dostluk ve kardeşliğe engel olmamalı" şeklinde konuştu. Daha sonra Elangen Pamukkale Lokantası sahibi ve aşçısı Şaban Çukas’ın hazırladığı leziz yemekler davetlilere ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!