Güncelleme Tarihi:
Almanya Türk Toplumu'nun (ATT) Berlin, Düsseldorf, Hannover şehirlerinde yürütülen “Diversity Factory” projesi kapsamında Köln Sosyal İşletmesi'nde (SBK) yaşlıların bakımı için verilen meslek eğitimi hakkında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) Genel Müdürü Ömer Sağlam, SBK Genel Müdürü Otto B. Ludorff, Diversity Factory Projesi Müdürü Tina Nöcke ve Yaşlı Bakım Merkezi Müdürü Beatrix Harff, meslek eğitimi konusunda çokkültürlülüğün önemine vurgu yaparak, kültürel çeşitliliğin işletmeler için büyük şans olduğuna dikkat çektiler.
GÖÇMENLER MESLEK EĞİTİM YERİ BULAMIYOR
Uyumu destekleyici ve göçmen kökenli meslek öğrencilerinin işletmelere başarılı şekilde entegre edilmelerini amaçlayan projenin Düsseldorf ayağının ATIAD tarafından uygulandığını belirten Ömer Sağlam, göçmen kökenli gençlerin iyi derecede diplomaları olmasına rağmen meslek eğitimi yeri bulma konusunda zorluk yaşadıklarına dikkat çekti. Sağlam, işletmelerin meslek eğitimi yerleri açarak bu gençlere şans tanımasını istedi. Yaşlılar Bakımı Seminer Müdürü Beatrix Harff de, SBK'da şu anda 42'si göçmen kökenli olmak üzere toplam 144 öğrencinin meslek eğitimi gördüğünü belirterek, bu projenin karşılıklı önyargıların ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğunu söyledi.
YYEMEKLERLE ÜLKELERİNİ TANITTILAR
Köln Belediyesi'ne bağlı olarak yaşlılara hizmet veren ve 2010'da “Çeşitlilik kazanır” adlı yarışmada birinci olan SBK adlı kamu kuruluşundaki meslek eğitimine paralel olarak verilen Diversity Factory projesine katılan ve ilk dönemi tamamlayan 42 değişik ulusa mensup öğrenciler, daha sonra kendi ülkelerini tanıtmak için hazırladıkları yemekleri davetlilere sundular. Yaşlı bakıcısı olarak üç yıl sürecek olan meslek eğitimine geçtiğimiz mart ayında başlayan Pervin Isıyer, Leyla Engels, Nagihan Goloğlu ve Birgül Halis adlı bayanlar “geleceğin mesleği” olarak lanse edilen bu mesleği severek öğrendiklerini söylediler.