Çocuklarla ilgilenin

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarla ilgilenin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 10:43

Merkezi Almanya’nın Olpe yakınlarındaki Attendorn kasabasında bulunan Türk Aile Birliği (TEVA) Başkanı Yurdakul Doğan daha fazla üniversiteli bir gençlik için mutlaka çocuklarla ilgilenilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Doğan, “Almanya’daki Türk göçmen nüfusuna göre liseye ve üniversiteye devam eden öğrenci sayımız oldukça düşük. Çocuklarımıza karşı önyargı var. Eğitimde adaletli davranılmıyor. Bu yanlışı düzeltmek için ortak hareket etmeliyiz” dedi.

Başkan Yurdakul Doğan, Attendorn’da bir Türkçe öğretmeninin görev yaptığını ancak öğrenci sayısına göre ikinci bir öğretmene de ihtiyaç duyulabileceğine değinerek şöyle devam etti: “Bir çok Türk velisi, ‘Zaten evde Türkçe konuşuyoruz. Türkçe dersi almasa da olur’ diye yanlış bir anlayışa sahip. Kendi anadilini iyi şekilde konuşup- yazamayan öğrencinin Almancayı da düzgün şekilde öğrenemeyeceğini uzmanlar sık sık dile getiriyorlar. Bu yüzden ikinci bir Türkçe öğretmeninin atanması için ortak hareket etmeye gerek duymuyorlar. Okul idaresine Türkçe dersi için olumsuz görüş bildiriyorlar. Attendorn kentindeki çocuklarımız için ikinci Türkçe öğretmeninin atanması için gerekli girişimlerde bulunduk. Çok yakında ev ödevlerine yardım kursu da açmayı planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!