‘Çocuklarınızın eğitimine aktif katılın’

Güncelleme Tarihi:

‘Çocuklarınızın eğitimine aktif katılın’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2024 11:28

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (KRV) 2024/2025 öğretim yılı başladı. Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi M. Gamze Bozgöz, bu vesileyle yaklaşık 2.5 milyon öğrenciye başarılı bir yıl dileğinde bulundu. Eyaletteki Türkiye kökenli öğrencilerin sayısının yaklaşık 250 bin olduğunu belirten Bozgöz, özellikle Türkçe derslerine katılımın önemine dikkati çekti.

Haberin Devamı

TÜRK toplumunun Almanya’daki gücünün ve etkinliğinin artmasının büyük ölçüde eğitimde gösterilecek başarıya bağlı olduğunu vurgulayan Bozgöz, öğrencilerin okul başarılarının, dersleri iyi takip etmelerine, ödevlerini zamanında yapmalarına ve düzenli çalışmalarına bağlı olduğunu söyledi. Bu süreçte anne-babalara da büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Bozgöz, velilerin, çocuklarının eğitimine aktif katılım göstermeleri gerektiğini söyledi. Bozgöz, Türk toplumunun hem Almanya’ya başarılı bir şekilde uyum sağlaması hem de asimile olmadan kendi kimliğini korumasının yolunun, ana dil eğitiminden geçtiğini belirtti. Türkçe derslerinin, Gymnasium, Realschule ve Gesamtschule’lerde 2. ve 3. yabancı dil olarak seçilebileceğini ve lise bitirme sınavlarında (Abitur) da Türkçenin yabancı dil olarak tercih edilebileceğini hatırlattı. Bozgöz, Türkçe derslerinin olmadığı okullarda bu derslerin açılması için velilerin okul yönetimlerine başvuruda bulunmalarını tavsiye etti.

‘Çocuklarınızın eğitimine aktif katılın’
Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi M. Gamze Bozgöz

Haberin Devamı

KATILIM ARTTI
Düsseldorf bölgesinde Türkçe derslerine katılımın arttığını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bozgöz, özellikle Duisburg’da katılımın yüzde 5.8 oranında arttığını söyledi. Bu artışın, Başkonsolosluk ve Eğitim Ataşeliği tarafından yürütülen kampanyalar, veli bilgilendirme seminerleri ve öğretmenlerin gayretleri sayesinde gerçekleştiğini ifade etti. Bozgöz, velilere seslenerek, bilimsel araştırmaların, ana dilini iyi bilen çocukların diğer dilleri daha kolay öğrendiğini ve okul başarılarının arttığını gösterdiğini söyledi. Bu nedenle, Türkçe derslerinin devam etmesi için velilerin güçlü bir irade göstermesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, öğrencilere seslenen Bozgöz, Türkçe derslerine katılmalarını teşvik ederek, hepsine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir okul yılı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!