Çocuklarının namusu için ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarının namusu için ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 16:49

Wiesbaden'de bir yıl önce evinde 56 bıçak darbesi ile öldürülen iki çocuk annesi Nurdan Eker'in duruşmasında konuşan yakın arkadaşı, "Çocuklarının namusu için evden ayrıldığını söyledi" diye ifade verdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Wiebaden kentinde 30 Eylül 2009 tarihinde 56 bıçak darbesi ile öldürülen iki çocuk annesi Nurdan Eker (30) davasında tanıkların dinlenmesine devam edildi. Sanık Hasan Eker (41) duruşmada konuşan şahitleri tepki vermeden izledi. Nurdan ile kadın sığınma evinde tanıştığını belirten Fadime Baştürk, "Son derece hanım bir kadındı. Çocukları herşeyiydi. Burada yargılanan eski kocası Hasan'ın adını hiç anmazdı. Yanında fotoğrafı bile yoktu. Nurdan evden ayrılma nedeni olarak bize, 'Çocuklarımın namusu için evden ayrıldım' dedi. Hasan Eker (41)çocuklar evde iken banyodan çıplak çıkmış. Nurdan çocukların yüzünü kapatarak tepki göstermiş. Hasan ise, 'Alışsınlar' diye cevap vermiş. Bu olay Nurdan'ı çok etkilemiş" dedi.


Doktoru ifade verdi
Nurdan Eker'i tedavi eden psikosomatik hastalıklar uzmanı Dr. Ergin A.'da (48) tanıklık yaptı. Dr. A., Nurdan'ın 10 Ekim 2007 tarihinde kendisine geldiğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Depresyon, uykusuzluk ve aile içi şiddet nedeniyle bana geldi. Onu daha sonra grup terapisine aldım. İlerleyen zamanda kendine güveni arttı. Bana burada yargılanan Hasan'ın kendisini, 'Kızlarını hayat kadını olarak yetiştiririm' diye tehdit ettiğini anlattı. İkinci defa geldiğinde insanlara olan güveni iyiden iyiye kaybolmuştu. Eşinden ayrıldığını, dövülmekten yada öldürülmekten korkmadığını söyledi. Kızdığı zaman dili sivri idi. Kendisini öldüreni provoke etmiş olabilir. Boşandığı için çok mutluydu. Kitap yazmaya başlamıştı. Türkiye'de babasının kendisine çocukluğunda kötü davrandığını anlatmıştı. Türkiye'de babası kendisini arayıp, "Dikkat et. Almanya o kadar uzak bir yer değil' diye tehditte bulunduğunu söyledi. Hasan'ın adını hiç anmaz, ondan, 'Beyinsiz' diye bahsederdi. İlk eşinden melek, ikinci eşi Hasan'ı ise şeytan olarak tanımlardı'


Gören olmamış
Nurdan'ın öldürüldüğü gün sokakta görülüp görülmediğini araştıran polis de tanık sandalyesine oturdu. Polis, "Fotoğraflarını gösterdik. Bankasından manavına kadar araştırdık. 30 Eylül günü onu sakakta gören birine rastlamadık" dedi. Geçtiğimiz duruşmalarda Nurdan'ın kapı komşusu, "Onu cinayet günü saat 09.30'da sokakta gördüm" diye ifade vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!