Güncelleme Tarihi:
Kul, "ayrıldığı eşinin verdiği yalan ifadeler nedeniyle elinden alınan Oğuzhan (13) ve Mustafa (10) adlı çocuklarını geri almak için 2 yıldan bu yana hukuk mücadelesi verdiğini" belirterek, bu konuda kendisine yardım edilmesini istedi.
İki kardeşin Gençlik Dairesinde ayrı yerlerde tutulduğunu ifade eden Kul, "Korunacakları gerekçesiyle aldıkları çocuklarım için artık bu durum zararlı olmaya başladı. Büyük oğlum Oğuzhan sigara ve alkol kullanıyor. Orada gördüğü baskı karşısında kullandığını söylüyor. Onları oradan kurtarmak için, babalarının yanında kalmasının daha iyi olacağını düşünerek 2007 yılında mahkemeye verdiğim dilekçeye de ret cevabı geldi" diye konuştu.
Paderborn Aile Mahkemesinin bu kararını, Hamm Eyalet Yüksek Mahkemesinin de onaylamasıyla hukuk yolunun kendisi için kapanmış gibi göründüğünü ifade eden Kul, "Her iki mahkeme de yanlış kararlar aldı. Avukatım, olayı Karlsruhedeki Federal Anayasa Mahkemesine götürmek için hazırlanıyor" dedi.
Kul ayrıca, çocuklarına yeniden kavuşabilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğana, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçuya ve Türkiyenin Berlin Büyükelçiliğine mektup gönderdiğini de kaydetti.
Olayı uzman olarak yaklaşık 1,5 yıldan bu yana takip eden ve bu konuda rapor hazırlayan Lipstadt Westfaelische Klinik psikiyatri bölümü başkanı ve başhekim yardımcısı Dr. Turan Devrim de bu konuda yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Oğuzhan alkol ve sigara kullanmaya başladı. Esrar kullanımı da söz konusudur. Buradaki yurtlar çocuklara büyük zarar veriyor. Yasemin Kulu 1,5 yıldan bu yana tanıyorum. Bir uzman olarak Kulu inceliyorum. Gençlik Dairesinin iddia ettiği gibi bir psikolojik sorunu yok. Tam tersine bir anne olarak gerekli tüm şartları yerine getiriyor.
Çocuklarına bağlı ve onları alabilme mücadelesi veriyor. Onlara karşı sorumluluklarını çok iyi biliyor. Gençlik Dairesinin iddia ettiği gibi herhangi bir eksikliği yok."