Çocukları koruma yasası yolda

Güncelleme Tarihi:

Çocukları koruma yasası yolda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 12:17

ALMANYA'DA çocukların ailede şiddete uğramasının yanı sıra aç bırakılarak ölümü terk edilmesi gibi olayların son yıllarda büyük ölçüde artması üzerine hükümet yeni yasa çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Federal Aile Bakanı Kristina Schröder, kendisinin öncülüğünde çeşitli birimlerin işbirliğiyle Çocukları Koruma Yasası'nın çerçevesini oluşturacak yeni bir tasarı çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Bakan Schröder dün Berlin'de yaptığı toplantıda yeni tasarıda, tıpkı aile hekimliği gibi “aile ebeliği” kurumunun yer alacağını belirtti. Şu anda Almanya genelinde bine yakın “aile ebesi”nin görev yaptığını belirten Kristina Schröder, önümüzdeki yıllarda bu sayının büyük ölçüde artırılmasını hedeflediklerinin atlını çizdi. Bakanlığının bütçesinden 2012-2015 yılları arasında “aile ebeleri” için toplam 120 milyon Euro ayıracaklarını da açıkladı.

Bakan Schröder aynı zamanda, çocukların daha iyi korunması için Almanya'daki Gençlik Daireleri, emniyet birimleri, okullar ve doktorlar arasındaki işbirliğinin artırılmasının da tasarıda yer alacağına dikkat çekti. Şüpheli durumlarda doktorların ilgili birimlere bilgi vermelerine imkan kılınacağını da ifade etti.

Öte yandan Gençlik Daireleri'nde çalışan personel başta olmak üzere çocuklara dönük fahri çalışmalar yapanlardan da “iyi hal belgesi” istenmesinin de yeni yasa tasarısında yer alacağı belirtildi.

Bakan Kristina Schröder, gelecek yılın ilk yarısında bu tasarının Bakanlar Kurulu'ndan geçmesini beklediğini de açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!